Nieuws

Veloretti Electric Ivy Two nu in gloednieuwe kleur verkrijgbaar

Veloretti Ivy Two Dark Ruby
© Veloretti
De Nederlandse e-bikemaker Veloretti heeft maandag een gloednieuwe kleur voor de Electric Ivy Two uitgebracht genaamd ‘Dark Ruby’.

Ruim een jaar geleden introduceerde Veloretti de tweede generatie Ace- en Ivy-fietsen. Niet veel later gingen we met de Ace op stap. Het bleek een fijne, goed afgewerkte e-bike, al heb je er wel sterke polsen voor nodig: een geveerde voorvork ontbreekt. De Ivy is een bijna identieke e-bike, zij het met een iets andere vormgeving. Daarnaast is de Ivy voortaan ook beschikbaar in een extra kleur: Dark Ruby, een bordeauxrode tint met een matte afwerking.

Net als bij de andere kleurvarianten trok Veloretti de kleur door naar de spatborden van de Ivy Two. Alleen het stuur, de batterijklep, het zadel en de velgen/banden zijn nog zwart en steken zo chic af tegen het Dark Ruby-frame. De Ivy Two blijft verder verkrijgbaar in Dune, Graphite, Matte Black en Pebble Grey. Ook de prijs blijft gelijk op 3.299 euro, exclusief accessoires zoals een slot.

Ongewijzigd hardwarepakket

Onderhuids blijft de elektrische Ivy Two hetzelfde, met een 540Wh-batterij, Bafang-middenmotor met een koppel van 65 Nm en een vermogen van 250 watt. Op de e-bike vind je ook de Automatiq-versnellingsnaaf van Enviolo, die het schakelen voor je uit handen neemt. Een ketting vind je niet op de Ivy Two van Veloretti; die werd vervangen door een onderhoudsarme tandriem. Voor het bedienen van de e-bike kun je terecht op het scherm van de Ivy, maar ook via de Veloretti-app voor Android en iOS.

Er zijn dus heel wat luxe componenten, en dat op een e-bike van 3.299 euro. Daar staat echter tegenover dat je polsen en zitvlak het behoorlijk te verduren krijgen door het ontbreken van enige vorm van vering (en een keihard zadel). Bovendien ontbreekt het de fiets aan een drager voor bagage. Lees onze review als je nog meer wilt weten over onze ervaringen met de Ace Two, die bijna identiek is aan de Ivy Two.

Goed om te weten: Dark Ruby komt nu alleen naar de Ivy; er zijn geen aanwijzingen dat de Ace dezelfde kleur krijgt.

e-bikeontspanningvelorettiVeloretti Ivy Two

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen