Nieuws

Veloretti lanceert minimalistische e-bikes Ivy en Ace Two

© Veloretti
Het Amsterdamse fietsenmerk Veloretti lanceert twee nieuwe e-bikes met een minimalistisch ontwerp: de Ivy en Ace Two.

Met de zomer in aantocht is het ideale moment om je e-bike vanonder het stof te halen ook meteen aangebroken. Dat zagen ze bij het Amsterdamse Veloretti aankomen: het fietsenmerk lanceert twee nieuwe elektrische fietsen met een minimalistisch ontwerp: de Ivy en Ace Two.

© Veloretti

Veloretti werd in 2012 opgericht in de Nederlandse hoofdstad. Twee jaar geleden bracht het merk zijn eerste elektrische fietsen uit. Die heetten toen nog gewoon “Ivy” en “Ace”. Het is dan ook duidelijk dat het met de nieuwe modellen om de tweede generatie fietsen van het merk gaat.

Verschillen

In essentie verschillen beide fietsen niet heel erg van elkaar. Ze zijn allebei vervaardigd uit kwalitatieve onderdelen en krijgen een uitneembare 540-wattuurbatterij, goed voor een bereik tot 120 kilometer. Een stille Bafang-middenmotor moet voor een krachtige, soepele en natuurlijke ondersteuning zorgen. Een carbonnen Gates-riem en automatische versnellingen van Enviolo vervolledigen het pakket voor beide fietsen. Waar het verschil tussen de twee precies zit? In de vorm van het frame. De Ivy Two krijgt een laag instapframe, terwijl de Ace Two een solide hoog frame krijgt.

Links de Ace Two, rechts de Ivy Two. Beeld: © Veloretti

De tweede generatie Veloretti Electric-fietsen oogt een pak minimalistischer en strakker dan de fietsen van twee jaar geleden. Kabels zijn nu volledig geïntegreerd voor die strakkere look én er is een nieuwe kleuroptie beschikbaar: “Dune”. Die designkeuzes werden inmiddels al bekroond met een Red Dot Design Award 2023.

Een schare aan technologische functies vervolledigt het pakket van de tweedegeneratie-fietsen van Veloretti: met de app kan je gemakkelijk je activiteiten en statistieken bijhouden. Wie liever niet met een smartphone in de weer is tijdens het fietsen heeft geluk: de fietsen krijgen namelijk ook een geïntegreerd stuurdisplay. Dat kan je makkelijk bedienen met knoppen die in het stuur werden ingebouwd. Verder zet het fietsenmerk sterk in op enkele unieke functies: zo zit er een “Safety Tracking”-functie in de fiets. Daarmee kan je een trackinglink aanmaken en deze versturen via SMS. Zo kan je bijvoorbeeld je familie meteen laten waar je ergens aan het rondfietsen bent.

Uitgelicht artikel VanMoof VanMoof S5 review: fietsen zonder afleiding

Beschikbaarheid

De Veloretti Ivy en Ace Two zijn vanaf midden juni te koop voor 3.299 euro. Vanuit Nederland, Duitsland en België is het al mogelijk op de fiets te pre-orderen, via de website van Veloretti. Vanaf volgende maand worden er in enkele steden testritten aangeboden: Amsterdam, Antwerpen, Berlijn, Düsseldorf, Hamburg en München.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business