Nieuws

OnePlus en Spotify verbeteren gezamenlijk je game-ervaring

Spotify gaming OnePlus en OPPO
© OnePlus
OnePlus en OPPO laten je voortaan Spotify-afspeellijsten bedienen zonder je game te verlaten. De functie is beschikbaar in ‘bepaalde markten’.

Spotify heeft in samenwerking met OnePlus en OPPO een game-overlay voor Android ontwikkeld. Deze verschijnt links in beeld wanneer je een game hebt geopend en muziek wilt bedienen. De overlay toont drie pagina’s met muziek die je bijvoorbeeld regelmatig luistert. Ook kun je via de tool nummers liken, pauzeren en doorspoelen, zonder je gamesessie te onderbreken.

“Vanaf vandaag ontvangen OnePlus- en OPPO-gebruikers in bepaalde markten een overlay in de Spotify-app die exclusieve gamingtools introduceert,” zegt OPPO-topman Pete Lau hierover. Om welke markten het precies gaat, wordt niet genoemd. Het blijft dus afwachten of de overlay in België en Nederland beschikbaar zal zijn.

Lau verwijst in zijn aankondiging specifiek naar ColorOS, dat draait op OPPO-toestellen, evenals op Chinese modellen van OnePlus. De internationale toestellen van dat merk draaien echter op de OxygenOS-schil, die gebaseerd is op ColorOS.

Dynamic Island-feature

OnePlus, OPPO en Spotify werken al langer nauw samen. Zo verscheen er eerder dit jaar al een Dynamic Island-achtige feature voor Spotify in OxygenOS, waarin de Spotify-albumhoezen worden getoond. Ook kunnen OnePlus-gebruikers regelmatig zes maanden gratis gebruikmaken van Spotify, mits ze nog geen abonnement hebben op de muziekstreamingsdienst.

mobieloneplusontspanningoppospotify

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen