Nieuws

Renders Google Pixel 9a onthullen telefoon zonder camerahobbel

Google Pixel 9a render
© OnLeaks
De Google Pixel 9a is mogelijk de eerste telefoon in jaren zonder camerahobbel die uitsteekt als je het toestel op tafel neerlegt.

Pixel-telefoons herken je al jaren aan hun opvallende cameravizier. Bij de Pixel 8-serie liep deze camerastrook nog over de gehele breedte van de achterkant. Met de Pixel 9-serie heeft Google de strook al iets weten te verkleinen, maar vanaf de Pixel 9a zou de strook volledig verdwijnen, aldus geruchtenmaker OnLeaks, die de eerste renders van de Google Pixel 9a deelt.

Vaarwel, Pixel-camerastrook

De renders tonen een smartphone die niet per se ‘typisch Google’ oogt. Zoals gezegd verdwijnt de camerastrook van de achterkant, waardoor het kenmerkende Pixel-ontwerp verloren gaat. Wat je ervoor terugkrijgt, kan ons echter wel bekoren. De cameramodule steekt namelijk niet uit aan de achterkant, waardoor het toestel vlak op tafel ligt, zelfs zonder hoesje. Dat zien we niet vaak bij moderne smartphones, die vaak uitstekende camera-eilanden hebben.

In de genoemde cameramodule is ruimte voor twee camera’s, net als op de Pixel 8a. Verder is de Pixel 9a voorzien van een metalen frame, met onderaan uitsparingen voor de usb-c-aansluiting en luidspreker. Net als op de 8a zijn de schermranden iets dikker dan bij vlaggenschipmodellen, maar de randen hebben wel een gelijkmatige dikte. Hoe groot de Pixel 9a is, blijft nog onduidelijk, maar het ligt in de lijn der verwachting dat het een compacte telefoon wordt. De Pixel 8a had een 6,1-inch-oledscherm.

© OnLeaks

Laatste Pixel met Samsung-chipset

Naast het verdwijnen van de camerastrook neemt Google na de Pixel 9a naar verluidt ook afscheid van de Tensor-chips die door Samsung zijn geproduceerd. Google wil na de Tensor G4-chipset, die nog door Samsung is ontwikkeld, overstappen op eigen Tensors. Deze laat het, volgens eerdere geruchten, produceren door de Taiwanese chipgigant TSMC.

Op de Pixel 9a krijg je dus nog de Tensor G4-chipset. Mogelijk krijg je ook ditmaal 8 GB RAM en 128 GB opslag, net als bij de 8a. Wat vaststaat, is dat de telefoon op Android 15 draait en zeven jaar software-ondersteuning ontvangt.

Hoeveel Google van plan is voor het toestel te vragen, blijft nog gissen; waarschijnlijk moet de zoekgigant die hamvraag zelf ook nog beantwoorden. De Pixel a-serie wordt meestal in het voorjaar gelanceerd, rond de I/O-ontwikkelaarsconferentie in mei.

googlegoogle pixel 9amobielOnLeakspixel 9asmartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen