Nieuws

Tesla roept Cybertruck voor de vijfde keer terug

Cybertruck
© Tesla
Tesla heeft in de VS een terugroepactie uitgevoerd voor meer dan 27.000 Cybertrucks. Het is al de vijfde keer dit jaar dat de elektrische truck is teruggeroepen.

De National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) gaf de opdracht voor de terugroepactie vanwege een beeldvertraging bij de achteruitrijcamera. Die bleek niet in staat om binnen de wettelijk vereiste twee seconden een beeld tonen van achter de auto, wat “het risico op een ongeluk vergroot”, volgens de officiële recall.

Volgens Reuters wordt de vertraging veroorzaakt door een softwarefout in het systeem van de Cybertruck. Sommige voertuigen konden na het achteruitrijden het uitschakelproces van de camera niet volledig voltooien. Wanneer die dan bij een nieuw achteruitrijdmanoeuvre moest worden geactiveerd, leidde dat soms tot een vertraging van wel acht seconden. Tot nu toe zijn er geen ongelukken gemeld als gevolg van dit probleem. Tesla gaat het probleem oplossen met een over-the-air software-update.

Cybertruck al vaker teruggeroepen

Deze terugroepactie is voor de Cybertruck al de vijfde dit jaar. In april kondigde Tesla aan dat de levering van de Cybertruck moest worden uitgesteld vanwege problemen met het gaspedaal, dat vast kon komen te zitten. Het leidde tot een van de beruchtste terugroepacties ooit.

Daarna volgde in juni nog een terugroepactie vanwege veiligheidsproblemen met de ruitenwissermotor en de afwerking van de Cybertruck. Verschillende eigenaars, waaronder sommigen die hun voertuig net hadden opgehaald, meldden dat de ruitenwissers niet werkten.

Uitgelicht artikel Cybertruck Tesla gaat Cybertruck tentoonstellen in België
Connected Carcybertrucktesla

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen