Nieuws

Tesla gaat Cybertruck tentoonstellen in België

Tesla Cybertruck productie
© Tesla
Tesla gaat de Cybertruck op geselecteerde locaties en evenementen in Europa tentoonstellen. België is op 17 en 18 mei aan de beurt: dan staat de Cybertruck in Brussel.

Tesla startte in december met de leveringen van de Cybertruck in de VS. Daar rijden inmiddels enkele duizenden Cybertrucks rond. In Europa is de pick-uptruck vooralsnog niet te koop. Tesla zegt de productie daarvoor eerst te moeten opvoeren. Pas in 2025 zou de productie van de Cybertruck op volle toeren draaien, vertelde topman Elon Musk eind vorig jaar. Toch zal de EV de komende tijd al te zien zijn op Europese locaties en evenementen, als onderdeel van de Cyber Odyssey.

Cyber Odyssey

Tussen nu en 7 juli is de pick-uptruck op meer dan honderd locaties te zien. Niet tegelijk: je kan via de Cyber Odyssey-website nagaan waar de Cybertruck tentoongesteld zal staan. In België is de EV op 17 en 18 mei te zien in het Brusselse Drogenbos. Tijdens die evenementen kan het publiek al kennismaken met de functies, specificaties en technieken van de EV.

Als voorbeeld noemt Tesla de ongekend snelle acceleratie van 0-100 km/u in 2,7 seconden, de unieke materialen waarvan de Cybertruck is gemaakt en de achterwielbesturing. Daarmee is de draaicirkel van de pick-uptruck volgens de fabrikant “kleiner dan die van de meeste sedans.”

Cybertruck te koop in Europa?

Uiteindelijk draait het nu toch vooral om de koppeling met Cyber Odyssey. Het ontwerp van de Cybertruck is namelijk geïnspireerd op de cyberpunk-designtaal, bekend van films als The Spy Who Loved Me. De Cybertruck is hier ook nog niet te koop, en het is onduidelijk of dat ooit het geval zal zijn.

Het bedrijf heeft vooralsnog ook geen tijdlijn aangekondigd voor de lancering van de pick-up buiten de VS. Verrassend is dat ook niet: pick-uptrucks zie je eigenlijk nauwelijks op Europese wegen. Bovendien is het maar de vraag of de EV hier de weg op mag. De scherpe vouwen van de carrosserie vormen een potentieel gevaar voor andere weggebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business