Nieuws

Eerste Tesla Cybertruck wordt op 30 november geleverd

Tesla Cybertruck productie
© Tesla
Elon Musk beloofde in 2019 dat de eerste Cybertrucks in 2021 geleverd zouden worden. Twee jaar later zou het écht zover zijn, claimt de topman in een bericht op X.

Met de Cybertruck wilde Tesla de revolutie van elektrische pick-up trucks leiden. Inmiddels is Ford met die faam gaan lopen: de F150 Lightning blijkt een hit in de VS. Musk lijkt echter vastberaden om zijn stempel te zetten op de markt van pick-up trucks. Twee jaar na de genoemde ‘deadline’ voor de Tesla Cybertruck, zou de EV-fabrikant dan toch zijn eerste Cybertruck afleveren. Hiervoor heeft het bedrijf ook alvast een afleverevenement ingepland op 30 november.

Tesla's afleverevenementen hebben intussen een vast stramien. Steeds als het merk een nieuw EV-product lanceert, haalt het de pers in huis om de eerste levering(en) te vieren. Voor de Cybertruck staat dit dus op 30 november te gebeuren in Tesla's gigafactory in Austin, Texas (VS). Hoeveel Cybertrucks Tesla precies wil afleveren op 30 november is niet bekend. Momenteel zou Tesla de EV nog op kleine schaal produceren. Massaproductie zou het pas tegen 2025 bereiken.

Massaproductie in 2025

Tegen die tijd zou de gigafactory in Austin ‘iets minder dan 125.000 Cybertrucks’ op jaarbasis kunnen produceren. Musk gaf woensdag te kennen 18 maanden nodig te hebben om een ‘positieve cashflow’-situatie te bereiken voor de EV. Kortom: tegen de tijd dat het bedrijf de massaproductie-fase bereikt, zou de pick-uptruck geld moeten opleveren.

De topman heeft alvast hoge verwachtingen van de EV. “Ik denk dat het ons beste product ooit is”, liet hij vallen. Dat product komt wel met de nodige hordes. Het vereist “enorm veel werk om volumeproductie te bereiken en een positieve cashflow te hebben tegen een prijs die mensen zich kunnen veroorloven”, vervolgde Musk.

Torenhoge investeringen

Dat werk toont zich ook in Tesla's torenhoge R&D-investeringen. Mede door de Cybertruck namen die investeringen het voorbije jaar toe met 43 procent, tot 2,4 miljard dollar. Hoeveel geld Tesla tot op heden in het Cybertruck-project heeft gegoten is niet bekend. Zeker is wel dat het om torenhoge investeringen gaat. De EV-fabrikant werkt al sinds 2019 aan de pick-uptruck.

Sindsdien claimde het meermaals dat de leveringen aanstaande waren. Zo gaf het in de zomer van 2022 te kennen dat het mikte op ‘afleveringen in de zomer van 2023’. Nog eens bijna een half jaar later is het weldra écht zover.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business