Nieuws

Eerste Tesla Cybertrucks zullen midden 2023 geleverd worden

Cybertruck Tesla
Tijdens de earnings call van Tesla heeft Elon Musk laten weten dat de eerste exemplaren van de futurische Cybertruck van het bedrijf midden 2023 van de band zullen rollen.

Het is de eerste keer dat we een specifieke tijdlijn krijgen van de CEO, die het eerder op “ergens in 2023” hield. In november zal het al drie jaar geleden zijn dat de Cybertruck werd aangekondigd met een productiestart in 2021. In 2019 was er echter nog geen sprake van covid en in 2021 werd dan ook duidelijk dat er enkele jaren zouden bijkomen. In januari was Musk nog hoopvol dat het in 2023 zou zijn, maar nu zijn de plannen dus duidelijk concreter geworden.

Klaar voor de weg?

Ondertussen is ook nog niet helemaal duidelijk hoe het productiemodel van Cybertruck er zal uitzien. We zijn ondertussen bekend met het futuristische ontwerp, maar daar zijn sowieso nog wat wijzigingen aan nodig om de pick-up straatwaardig te maken. Een eerder gelekte video toonde alvast een meer geavanceerd prototype, gekenmerkt door een enorme ruitenwisser. 

Ondertussen is de Cybertruck ook al lang niet meer de enige elektrische pick-up op de markt en krijgt Tesla concurrentie van onder andere Rivian en Ford. Deze laatste wil de elektrische F150 Lightning eveneens in 2023 op de markt brengen, met een productiedoel van 150.000 exemplaren. Beide automakers zouden dus wel eens nek-aan-nek kunnen gaan voor de harten van de consument. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business