Nieuws

OnePlus 13: eerste smartphone met een Snapdragon 8 Elite?

OnePlus 12
© OnePlus
Een officiële teaser van Qualcomm voor de Snapdragon 8 Elite-chip suggereert dat de chip misschien zijn debuut zal maken in de OnePlus 13.

Het lijkt erop dat de volgende generatie van Qualcomms processor voor vlaggenschepen, of in ieder geval een variant hiervan, de Snapdragon 8 Elite zal heten (in plaats van de Snapdragon 8 Gen 4). Nou is de vraag wanneer en in welke smartphone deze nieuwe chip zijn debuut zal maken. Een nieuwe teaser van Qualcomm suggereert dat het misschien om de OnePlus 13 gaat (via Gizmochina).

Niet de Xiaomi 15, maar de OnePlus 13

Tot nu toe werd er verwacht dat deze nieuwe smartphonechip van Qualcomm voor het eerst beschikbaar zou zijn in de Xiaomi 15-serie. Dat lijkt nu misschien toch niet het geval te zijn. Op het officiële Weibo-account van Qualcomm is namelijk een korte video gedeeld over de aankomende chip en daarin krijgen we kort een toestel te zien dat meer lijkt op een OnePlus.

In de video, die je hieronder kan bekijken, is een toestel te zien met een grote cameracirkel, die erg lijkt op de cameracirkel op de OnePlus 12 en OnePlus 12R. Het kan dus ook bijna niet anders dan dat het hier om een OnePlus-toestel gaat.

Geen garantie

Het feit dat de telefoon in de video een OnePlus lijkt te zijn, is echter nog geen garantie dat de chip het eerst in dat toestel zal verschijnen. Naar verwachting zullen de Xiaomi 15-serie en de OnePlus 13 allebei ergens in oktober (in China) gelanceerd worden. Het zou dus nog steeds kunnen dat de chip in de Xiaomi 15 én OnePlus 13 zit, maar dat de Xiaomi 15 net iets eerder uitkomt.

De bekende leaker Digital Chat Station heeft ook nog wat interessante details gedeeld over deze aankomende chip. Zo bevestigt deze leaker dat de chip officieel de Snapdragon 8 Elite zal heten (ook al suggereerden vertalingen vanuit het Chinees dat het ‘Extreme Edition’ zou zijn).

Digital Chat Station durft echter ook niet met zekerheid te zeggen dat OnePlus de eerste zal zijn die een smartphone met deze chip uitbrengt. Wel geeft de leaker toe dat het design uit de video in ieder geval lijkt op het verwachte design van de OnePlus 13. Hoe dan ook, we komen er waarschijnlijk deze maand nog achter op welke smartphone de Snapdragon 8 Elite zijn debuut zal maken. Welke smartphone dan ook de eerste met deze chip zal zijn, er zullen het komende jaar ongetwijfeld nog veel meer vlaggenschepen met deze chip verschijnen.

Uitgelicht artikel Snapdragon chip qualcomm Snapdragon-chips komen ook naar desktop-pc’s
oneplusoneplus 13qualcommsnapdragon 8 elitexiaomi 15

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen