Nieuws

OnePlus Open 2 verschijnt misschien in Q1 2025

OnePlus Open
© OnePlus
Volgens een nieuw lek lijkt het erop dat de OnePlus Open 2 in het eerste kwartaal van 2025 zal verschijnen.

Eerder dit jaar hoorden we al dat de OnePlus Open 2 waarschijnlijk pas in 2025 zou verschijnen. Dit toestel is de zogenaamde opvolger van OnePlus’ eerste vouwbare smartphone, de OnePlus Open, en zal op zijn beurt waarschijnlijk gebaseerd zijn op de OPPO Find N5. Nu heeft een nieuw lek ons dus een iets preciezere releaseperiode gegeven.

OnePlus Open 2 in Q1 2025?

Zoals je kan lezen in onze review van de OnePlus Open, waren we enorm tevreden over dit toestel uit 2023. We kijken dus ook zeker uit naar een opvolger voor deze fantastische foldable, maar OnePlus heeft schijnbaar besloten om niet elk jaar (rond dezelfde periode) een nieuw vouwbaar toestel uit te brengen. Het is dus nog maar de vraag wanneer deze opvolger precies zal verschijnen.

Een leaker genaamd @RODENT950 op Twitter (X) heeft ons nu echter een iets preciezere inschatting gegeven van de releaseperiode van de OnePlus Open 2… of in ieder geval van de OPPO Find N5 waar hij op gebaseerd zal zijn. De leaker claimt dat de Find N5 en de X8 Ultra van OPPO uit zullen komen in het eerste kwartaal van 2025 (via Android Authority). Dat betekent dus dat we in ieder geval de Find N5 ergens tussen januari en maart kunnen verwachten, maar misschien de Open 2 dus ook.

De originele OnePlus Open was in principe ook gewoon een versie van de OPPO Find N3 voor de internationale markt, omdat OPPO zich met zijn Find N-serie alleen op de Chinese markt focust. Naar verwachting zullen de Open 2 en de Find N5 ook weer vrijwel identiek zijn en gokken we dat ze rond dezelfde tijd zullen verschijnen.

Toch niet de camera’s van de X8 Ultra

Verder claimt de leaker ook nog dat OPPO tests heeft gedaan met de vier camera’s van de Find X8 Ultra achterop de Find N5, maar dat er uiteindelijk besloten is om toch weer voor dezelfde opstelling met drie camera’s achterop te kiezen voor de Find N5.

Het was natuurlijk mooi geweest om eindelijk een vouwbare smartphone te zien met ware vlaggenschip-camera’s, maar gelukkig had de originele Open al fantastische camera’s voor een foldable. Dat toestel gebruikt namelijk een 48MP-hoofdcamera, een 48MP-ultrawidecamera en een 64MP-telefotocamera met 3x optische zoom. Daarnaast zou het vouwbare toestel waarschijnlijk veel dikker worden als alle camera’s van de Find X8 erin moesten passen.

We zijn in ieder geval erg benieuwd naar wat de tweede generatie vouwbare smartphone van OnePlus te bieden heeft. De eerste generatie vonden we immers al een erg groot succes en meer concurrentie voor Samsung en Google is ook mooi meegenomen.

Uitgelicht artikel OnePlus 12 OnePlus 13: eerste smartphone met een Snapdragon 8 Elite?
foldablemobieloneplusoneplus open 2

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen