Nieuws

Android 15 komt vanavond naar Google Pixel-telefoons

© Google
Google heeft vanmorgen per ongeluk bevestigd dat Android 15 vanavond op de eerste Pixel-telefoons verschijnt.

Google hintte deze zomer al dat Android 15 in oktober naar de Pixel-serie zou komen. Over een exacte lanceringsdatum werd echter nooit gesproken. Medio september werd 15 oktober door Android Headlines genoemd als potentiële uitroldatum voor Pixels. Google heeft die informatie echter nooit officieel bevestigd, tot vanochtend, toen er via de Duitse Pixel Community een bericht verscheen over de uitrol van Android 15.

In dat bericht wordt gesproken over een lancering om 19.00 uur Brusselse tijd. Vanavond zou de update dus al arriveren op de eerste Pixel-telefoons, aldus de Duitse Google-medewerker. Of je de update meteen kan downloaden, hangt waarschijnlijk af van je ‘geluk’. Grote upgrades zoals de update naar Android 15 worden doorgaans geleidelijk uitgerold, zodat problemen in het updatepakket vroegtijdig worden opgespoord voordat veel gebruikers er last van krijgen.

Of je de update ontvangt, hangt bovendien af van de Pixel-smartphone die je hebt. Google brengt Android 15 naar alle Pixel-toestellen vanaf de Pixel 6, inclusief de Pixel 9-serie.

Pixel Feature Drop

Waarschijnlijk lanceert Google vanavond ook meteen de Pixel Feature Drop. Elk jaar komt de zoekgigant met vier van zulke updates, waarmee enkele exclusieve Pixel-functies worden uitgebracht. De kans is groot dat die functies al zijn verwerkt in de Android 15-build die Google uitrolt. Ook de Pixel Watch-serie krijgt vanavond toegang tot de Feature Drop, die tegelijk wordt uitgerold met Wear OS 5 voor de Pixel Watch en Watch 2.

Google is, zoals gebruikelijk, een van de eerste fabrikanten die de nieuwste Android-versie uitrolt. Voor Samsung-telefoons laat de uitrol nog tot 2025 op zich wachten. Ook bij Nothing wordt er nog volop aan de update gewerkt. Motorola is er daarentegen in geslaagd Android 15 eerder uit te brengen dan Google. De Edge 50 Fusion zou al zijn bijgewerkt naar Android 15, inclusief de beveiligingspatches van oktober.

Hoe lang je precies moet wachten voordat jouw telefoon Android 15 krijgt, hangt van verschillende factoren af. Hoe ouder je Android-telefoon, hoe langer je op de update moet wachten. Ook komen high-end telefoons vaak eerder aan de beurt dan middenklassetelefoons, enzovoort.

Androidandroid 15googlegoogle pixelmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen