Nieuws

OpenAI brengt ChatGPT-app nu ook naar Windows

ChatGPT voor Windows
© OpenAI
ChatGPT landde deze zomer al op macOS en komt dit najaar ook op Windows. OpenAI brengt nu al een testversie uit voor betalende ChatGPT-gebruikers.

Abonnees met een ChatGPT Plus-, Team-, Enterprise- of Edu-abonnement kunnen de proefversie direct installeren. De app biedt toegang tot de nieuwste OpenAI-modellen, inclusief het o1-model. Via de ChatGPT-app kun je ook bestanden en foto’s uploaden om vragen over te stellen aan de AI. Daarnaast kan de app, met behulp van DALL-E 3, afbeeldingen voor je genereren. Hiervoor is wel een betaald abonnement vereist, ook als de app straks voor iedereen beschikbaar komt.

Volgens OpenAI gelden er momenteel nog enkele beperkingen in de ChatGPT-app voor Windows. Zo wordt de Advanced Voice Modus (spraakinvoer) bijvoorbeeld nog niet ondersteund en is de GPT-winkel voor verschillende GPT-modellen niet toegankelijk via de Windows-app. Dit moet veranderen zodra de app later dit jaar uit de bètafase komt, aldus OpenAI.

Handige companion-modus

Net als op macOS beschikt de Windows-versie van ChatGPT over een handige ‘companion’-modus. Hiermee wordt de chatbot in een klein venster getoond, ongeveer ter grootte van een rekenmachine. Het is mogelijk om daarin vragen te stellen, waarna de AI-chatbot de output weergeeft, maar je kunt bijvoorbeeld geen oude gesprekken opvragen.

ChatGPT werkt op Windows-systemen vanaf Windows 10-versie 17763.0 en nieuwer. Heb je een pc met Windows 11, dan hoef je je geen zorgen te maken: ChatGPT werkt op alle versies van dat besturingssysteem.

Eerder werd ChatGPT al beschikbaar gesteld op macOS. Daarnaast is de AI-chatbot op je smartphone beschikbaar via de apps voor Android en iOS.

aiChatGPTOpenAIWindowswindows 10windows 11

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600