Nieuws

Laatste Windows-update maakt Copilot-toets opnieuw toewijsbaar

Windows 12
© Unsplash / Windows
Microsoft introduceerde de Copilot-toets op toestellen. Wie de AI-assistent niet gebruikt, kan de toets voor iets anders gebruiken.

De laatste Windows-update bevat goed nieuws voor gebruikers met een Copilot-toets op hun laptop. Duw je op die knop, dan komt de AI-assistent van Microsoft tevoorschijn. Een handige functie, maar niet iedereen is het eens met de plek op het toetsenbord. Tot nu hing je daaraan vast, en kon je niets anders doen met die nieuwe toets op laptops. Dat is nu voorbij.

Met de laatste nieuwe Windows-update doelen we op KB5044380. Dat is een optionele update zonder softwarepatches. Aangezien de update niet nodig is om de veiligheid van je systeem te garanderen, installeert Microsoft die niet automatisch op het systeem. Je zal er dus zelf naar op zoek moeten gaan in de instellingen. Open daarvoor de Instellingen-app en kies in de linkse zijbalk voor ‘Windows Update’. De update is beschikbaar voor alle toestellen waar Windows 11 22H2 en 23H2 op staat.

Windows update in Instellingen-app
Je vindt de update in de Instellingen-app.

Eenmaal je de update geïnstalleerd hebt, kan je de Copilot-toets opnieuw toewijzen. Ook daarvoor moet je in de Instellingen-app zijn, maar deze keer klik je op ‘Personalisatie’ in de zijbalk. Daar kies je voor ‘Tekstinvoer’ om de instelling te zien te krijgen. Je kan de knop gebruiken om eender welke app te openen, zo lang Microsoft de app vertrouwt. Daarvoor moet de app in een getekend MSIX-pakket zitten – een veiligheidsmaatregel van Microsoft.

Uitgelicht artikel Copilot-toets Windows brengt Copilot-toets naar laptops

Daarnaast zorgt de update ervoor dat je laptop minder batterij verbruikt terwijl die in de standbymodus staat. KB5044380 lost ook meteen een bug in Microsoft Teams op waardoor je niet in meetings geraakte als je er via je agenda naartoe klikte. Gamers krijgen van Microsoft een nieuw schermtoetsenbord, dat het makkelijker moet maken om tekst in te voeren met een gamepad. Van die laatste functie laat Microsoft wel weten dat die mogelijk niet onmiddellijk verschijnt. De uitrol daarvan is namelijk gradueel, waardoor het wat langer kan duren voor je die ziet verschijnen.

copilotmicrosoftupdateWindowswindows 11

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600