Nieuwe Pixel Weer-app arriveert op oudere Pixel-telefoons
Google rolt de app momenteel uit naar de Pixel 6-, Pixel 7- en Pixel 8-series, inclusief de Pixel a-modellen en de eerste Pixel Tablet. Dit betekent ook het afscheid van de reguliere Weer-dienst van de zoekgigant, die je tot voor kort voorzag van het laatste weerbericht. Als je na de update op het weersicoontje in de ‘At a Glance’-widget tikt, kom je in de Pixel Weer-app terecht.
Wanneer je de nieuwe Weer-app voor het eerst opent, vraagt de app om toegang tot je locatie en of het meldingen mag versturen. Deze meldingen ontvang je wanneer het KMI of een andere meteorologische dienst een weerswaarschuwing afgeeft, bijvoorbeeld bij hevige regenval. Let er wel op dat je daarvoor nog enkele instellingen moet aanpassen via het instellingenmenu van Pixel Weer. Dit bereik je door rechtsboven op je profielicoontje te tikken, gevolgd door het tandwielicoontje.
Nieuw in Pixel Weer
Zodra je de instellingen hebt aangepast, neemt Pixel Weer de rol over van de standaard Google-weerdienst op Android. Waarom je zou overstappen? Google heeft de weerdienst voor de Pixel-serie onder andere uitgerust met kunstmatige intelligentie. Bovendien ziet de app er moderner uit dan de bestaande Google Weer-app.
Het startscherm van Pixel Weer biedt je meteen inzicht in het laatste weerbericht en de weersverwachting voor één dag. Onderaan vind je onder andere gegevens over de huidige luchtkwaliteit, UV-index en de hoeveelheid neerslag die vandaag nog wordt verwacht. Je kan het startscherm bovendien naar wens indelen: houd een van de kaarten ingedrukt en sleep ‘m naar de gewenste plek.
Google heeft de nieuwe Weer-app bovendien geoptimaliseerd voor tablets en opvouwbare toestellen. Wanneer je de app op een tablet of opvouwbare telefoon opent, verschijnt er een tweedelige gebruikersinterface, zoals we die vaker zien in Googles tablet-apps.
Wachten op de update
Alle ondersteunde Pixel-telefoons ontvangen automatisch de update naar Pixel Weer. Google rolt zulke updates doorgaans geleidelijk uit om eventuele bugs op te sporen. Als zich zulke bugs voordoen, kan Google de uitrol pauzeren voordat veel gebruikers er last van hebben. Je kunt het updateproces mogelijk wat versnellen door de Play Store geforceerd af te sluiten, maar dat biedt geen garantie voor een sneller updateproces.