Volgende Samsung Galaxy Ring krijgt unieke ‘dream’-batterijen

Momenteel moeten Galaxy Ring-gebruikers hun slimme ring minstens één keer per week in de oplaadcase plaatsen. Hoeveel langer de Galaxy Ring 2 met ‘dream’-batterijen meegaat, is op dit moment nog niet duidelijk, maar de nieuwe batterijtechnologie zou in ieder geval een hogere capaciteit opleveren. Bovendien zou de techniek ervoor zorgen dat de Samsung Galaxy Ring 2 iets dunner en lichter wordt dan zijn voorganger.
Galaxy Ring 2 met solid-state-accu
De Koreaanse nieuwssite Money Today meldt dat het gaat om ‘all-solid-state-batterijen’, waarbij gebruik wordt gemaakt van een vaste in plaats van een vloeibare elektrolyt. Samsung zou dit type batterij intern beschrijven als “Dream Battery”, mogelijk omdat solid-state-batterijen door velen worden gezien als een potentiële opvolger van de huidige lithium-ion-batterijen.
Dit heeft enerzijds te maken met de batterijcapaciteit: dankzij de vaste elektrolyt ligt die een stuk hoger dan bij de huidige batterijtechnologie. Daarnaast zijn dit soort batterijen veel veiliger. Vloeibare elektrolyten vormen een van de redenen waarom huidige batterijen snel in brand kunnen vliegen bij schade. Dat risico wordt bij solid-state-batterijen aanzienlijk verlaagd – een prettige gedachte voor een accessoire dat je om je vinger draagt.
Een potentieel nadeel is echter de kostprijs van solid-state-batterijen. Ze zijn momenteel aanzienlijk duurder dan lithium-ion-accu’s. Dit zou ertoe kunnen leiden dat de Galaxy Ring 2 duurder wordt dan zijn voorganger.
Oortjes en smartwatches
Samsung zou later dit jaar prototypes van deze batterijtechnologie toepassen op de Ring 2. In 2026 wil het bedrijf de “Dream Battery” vervolgens ook gebruiken in Galaxy Buds-oortjes, en een jaar later zouden ook Galaxy Watch-horloges ermee worden uitgerust.
Voorlopig lijkt Samsung dit type batterij alleen toe te passen in accessoires. Het is niet bekend of de technologie later ook naar smartphones wordt uitgebreid. Mogelijk wil Samsung de techniek eerst op kleinere schaal testen. Bovendien is het prijsverschil bij kleinere batterijen wellicht minder groot dan bij smartphonebatterijen, al blijft dat vooralsnog speculatie.