Partnerinfo

Haal het beste uit games en series met de monitoren van Philips Evnia

© Philips
Het onderdeel van je gamingset-up dat het meest in het oog springt, is ongetwijfeld de monitor. Gamers willen het beste van het beste, met hoge resoluties en al bijna even hoge verversingssnelheden, en natuurlijk ook de juiste beeldstandaarden. Dat is een zoektocht van jewelste, want fabrikanten hebben vaak heel wat verschillende monitoren in het gamma. Steevast krijgen die monitors een serie letters en cijfers als naam, en bevatten de productspecificaties een al even ontcijferbaar arsenaal aan namen en waarden.

Dat maakt het moeilijk om een gamingmonitor te vinden die aan jouw eisen voldoet en in jouw set-up past. Daar willen ze bij Evnia, het gamingmerk onder Philips, graag wat aan veranderen. Daar is het vooral belangrijk dat de monitor eerst en vooral gebruiksvriendelijk is, zodat jij precies weet wat je in huis haalt. Die ingewikkelde specificatielijst is natuurlijk nog steeds aanwezig én goed gevuld, maar Evnia zorgt ervoor dat je weet wat je mag verwachten, en dat in een klare taal.

Word ondergedompeld in game, film of serie

Dat doet het merk onder andere met de Philips Evnia 34M2C8600. Zoals je ziet zijn de cijfertjes hier nog steeds aanwezig, maar Evnia streeft ernaar om de gamingmonitor zelf zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Daarvoor maakt deze gamingmonitor gebruik van een QD-oleddisplay. Zo’n schermen hebben een zogenaamde ‘kwantumdot’-laag om levendige kleuren mogelijk te maken en passen tegelijkertijd de oledtechniek toe voor mooie contrasten. Dat wordt je zeker gewaar tijdens het gamen of wanneer je naar je favoriete film of serie kijkt: wat er op het scherm staat, lijkt gewoonweg tot leven te komen.

Dat wordt verder ondersteund door de beeldverhouding van deze monitor. Met een verhouding van 21:9 is deze monitor wat breder dan de standaardmodellen, en dat biedt heel wat voordelen. Meeste games verschijnen op de hele breedte van het scherm, waardoor de indruk wordt gewekt dat je in de game zit. Ook voor het kijken van films en series is zo’n ultrawidemonitor knap: films en series worden vaak opgenomen in 21:9. Daardoor heb je geen last van de zogenaamde ‘letterbox’: de zwarte balken boven- en onderaan het scherm als je een film kijkt.

© Philips

Daar blijft het echter niet bij: Evnia gaat op nóg een manier op zoek naar een onderdompelend effect, en heeft met de Ambiglow-functie een uitstekende manier gevonden om dat te doen. Daarvoor gingen ze bij Philips zelf te raad: die bieden al een hele tijd televisies met Ambilight, waarbij honderden leds de muur achter de tv helpen oplichten. Deze monitor doet hetzelfde, en kleur de muur achter je monitor naargelang wat er op het scherm staat. Super indrukwekkend wanneer je bijvoorbeeld een tunnel inrijdt in een racespel.

Gebruiksvriendelijkheid als hoogste goed

Steeds meer gamers hebben niet alleen een pc of laptop aan hun monitor hangen, maar hebben ook een of meerdere spelconsoles op hun bureau staan. Bij meeste monitors is het een heel gedoe om het ene apparaat te ontkoppelen zodat je een ander kan aansluiten, maar dat is niet het geval met de Philips Evnia 34M2C8600. Die zet namelijk zo sterk in op gebruiksvriendelijkheid dat je meteen 4 apparaten tegelijkertijd kan aansluiten. Daarvoor krijg je ook 3 kabels bij de monitor geleverd: een HDMI-kabel, een usb-c-naar-c-kabel en een DisplayPort-kabel.

© Philips

Sterker nog: je kan zelfs twee apparaten tegelijkertijd aansluiten op de Philips Evnia 34M2C8600 dankzij de ingebouwde KVM-switch. In combinatie met Multiview kan je dan twee pc’s bedienen op één beeldscherm, en daarvoor slechts één toetsenbord en muis voor gebruiken. Die functie is bijzonder handig als je aan het streamen gaat of wil kunnen chatten tijdens het gamen. Als de ene pc niet sterk genoeg is om beide taken tegelijkertijd uit te voeren, kan je ze namelijk verdelen tussen twee toestellen.

Een laatste punt waarmee Evnia inspeelt op gebruiksvriendelijkheid, zijn de vele presets die vooraf ingesteld zijn. Daarmee stelt het merk de monitor perfect af, maar dan voor verschillende types van games. Iemand die vaak racespellen speelt, gebruikt andere beeldinstellingen dan iemand die graag schietspellen speelt. Om ervoor te zorgen dat je optimaal kan genieten van élk soort spel, zitten er meteen instellingen voor elk genre game in de monitor ingebouwd. Daardoor kan je enorm snel wisselen naar de perfecte beeldmodus, zonder dat je de afzonderlijke instellingen moet aanpassen.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

partnerinfo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen