TechPoll hoeveel spendeer jij maximum aan een smartphone

Hoeveel spendeer jij maximum aan een smartphone? Het antwoord kan serieus uiteen lopen, Techpulse vraagt zich af hoe het bij jou zit.

Advertentie

Budget, midrange of vlaggenschip? In alle prijscategorieën vind je vandaag je gading in smartphoneland. 100 euro of 1000 euro? Het kan allemaal. De ene wil een smartphone die vlot in de hand en broekzak ligt, anderen hechten dan weer belang aan camera’s of de grootte van de batterij en anderen zullen de technische prestaties van alle toestellen vergelijken.

Er is één factor waar wellicht iedereen rekening mee houdt: de prijs. Uit verschillende wetenschappelijke studies bij consumenten bleek dat prijs even cruciale informatie geeft als de gepercipieerde kwaliteit, de beschikbare functies en het merk van een toestel. Dat geldt zeker voor de minder technisch onderlegde consument, voor wie al die specificaties niet veelzeggende cijfers en letters zijn. Op zich niet meer dan logisch dat je rekening houdt met de kostprijs van een toestel, want een smartphone neemt toch altijd een hap uit je budget.  

Hoeveel euro spendeer jij maximum aan een smartphone?