Eerste indruk van LG’s gebogen G Flex 2
Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft LG de G Flex 2 onthuld. De smartphone is de opvolger van de G Flex van vorig jaar en zet het concept van een gebogen smartphone verder op punt. Een eerste indruk.
Gekrompen
De G Flex 2 heeft een 1080p full HD-scherm van 5,5 inch en een radius van 23 graden. Zijn voorganger kwam met een groter scherm (6 inch), maar moest het stellen met een resolutie van 720p. De pixeldichtheid tikt nu af op 403 ppi, een stuk meer dan de eerste G Flex.
[related_article id=”161563″]
De kromme smartphone is beschikbaar in platinum zilver en flamencorood, en ziet er luxueuzer uit dan het eerste model. Niet alleen zijn scherm is gekrompen, ook de telefoon zelf is een stukje kleiner en dunner geworden. Daardoor is hij een stuk gemakkelijker te hanteren en voelt hij comfortabeler aan in je hand. En past hij (iets) gemakkelijker in je broekzak.
Robuust en stevig
Hoewel hij nu niet meteen ontworpen is om te gebruiken op een bouwwerf of boorplatform, is de G Flex 2 best een robuuste gsm. Je kan hem bijvoorbeeld probleemloos platdrukken en je mag er ook gerust op gaan staan (als het scherm naar beneden gericht is, uiteraard).
LG heeft ook de beschermende coating op de achterkant verbeterd. Die herstelt zichzelf van krassen en blutsen die bijvoorbeeld ontstaan door huissleutels in je zak.
Deze telefoon is een van de allereerste (samen met de Samsung Galaxy Note 4) die een krachtige Snapdragon 810 quadcoreprocessor onder de motorkap heeft zitten. De octacore 64 bit-chip tikt aan 2GHz en belooft uitstekende prestaties, vloeiende bediening en vlot draaiende spelletjes.
Snelle lader
De batterij heeft een capaciteit van 3.000 mAh, dat is minder dan de 3.500 mAh van het eerste model, maar volgens LG is de nieuweling ook een stuk zuiniger. Hij laadt ook sneller op: in minder dan 40 minuten is de batterij 50 procent vol, volgens de fabrikant.
De G Flex 2 komt uiteraard met Android 5.0 Lollipop als OS, waarover LG een eigen softwareschil heeft gelegd. Een zo"n toevoeging is bijvoorbeeld KnockOn en KnockCode, waarmee je je mobiel kan opstarten en vergrendelen door er op te tikken. Met Glance View kan je dan weer snel de tijd, datum en notificaties checken door naar beneden te vegen op het ontgrendelscherm, je moet er dus niet je hele telefoon voor wakker maken.
Afhankelijk van het land waar hij in de winkelrekken ligt, komt de G Flex met 2 of 3 GB aan RAM-geheugen. De opslagcapaciteit is naar wens 16 of 32 GB. Er is ook plaats voor een microSD-kaart van maximaal 2 TB.
Selfiestick
Vooraan beschikt de telefoon over een 2,1 megapixelcamera. Die voelt ook aan hoe hij in de lucht gestoken wordt en kan dan automatisch een foto nemen, handig voor selfies of wanneer je een selfiestick gebruikt. Een preview van de foto verschijnt dan ook automatisch op het scherm zonder dat je er iets voor hoeft te doen.
Achteraan zit een camera met 13 megapixels die video in Full HD kan opnemen. Net zoals de LG G3, heeft ook de Flex 2 een lasersysteem om zichzelf scherp te stellen. Ook een dubbele flitser en een optisch stabilisatiesysteem zijn ingebakken.
Krom topmodel
LG is niet de enige fabrikant die een gebogen smartphone kan maken. Ook Samsung heeft er eentje in de aanbieding, de Galaxy Round, al zit daar de kromming aan de rand van het scherm. De G Flex 2 is expliciet gericht op consumenten die een topmodel willen en dat maakt hem behoorlijk verleidelijk. Als de kromming je niet interesseert, dan misschien wel de superkrachtige chip of het uitstekende scherm. Uiteraard zal dit meebrengen dat er een pittig prijskaartje aan de G Flex 2 zal hangen. De markt laat echter duidelijk zien dat consumenten bereid zijn om diep in hun portefeuille te graaien, als de specificaties van de telefoon maar goed zitten.