Review Google Pixel C
Google maakt met de Pixel C een stuk hardware dat perfect balanceert tussen laptop en tablet, met een briljante verhouding tussen toetsenbord en scherm. Dankzij een systeem met magneten klik je de twee aan elkaar vast en krijg je een geheel dat net zo rigide is als een echte laptop.
Google koos voor een briljante oplaadmethode. Het toetsenbord verbindt onmiddellijk met de tablet zonder dat je in de instellingen moet komen. Klap je het toestel toe (met het toetsenbord als schermcover), dan wordt het accessoire draadloos opgeladen vanaf de tablet.
De tablet zelf heeft een aluminium achterkant met een 8 MP-camera verstopt in het hoekje, en een dun lijntje bovenaan dat licht geeft in de Google-kleuren. Door eender waar op de achterzijde van de tablet te dubbeltikken krijg je via de lichtstreep een visuele indicatie van de staat van de batterij. Die batterij gaat, al naargelang de intensiteit van je gebruik, 10 a 12 uur lang mee. Dat is verrassend, aangezien Google niet bepaald voor lichte specificaties koos: het mooie scherm met de aspect ratio van een A4-blad telt 2.560 x 1.800 pixels en het geheel wordt aangedreven door de krachtige Tegra X1-chip van Nvidia.
Helaas doet Google helemaal niets met de prachtige hardware en geweldige prestaties. Android 6 ziet er weliswaar strak uit, maar schiet hier flink te kort. De Pixel C accentueert de problemen waar andere Android-tablets ook mee worstelen. Apps worden uitgerokken en bieden geen extra functionaliteit op het grote scherm, twee apps naast elkaar zetten lukt niet en zelfs Google-apps zoals Docs of Drive zijn niet geoptimaliseerd om van het ruime scherm te profiteren. Multitasking komt naar verluidt spoedig naar Android, maar voorlopig is de Pixel C een knap staaltje techniek dat schreeuwt om software die er gebruik van maakt.
Het Pixel C-concept wordt gered door de uitmuntende Office-applicaties van Microsoft. We gebruikten het toestel met veel plezier om teksten te schrijven, testresultaten in Excel te verwerken, mails te sturen en andere ‘banale’ computertaken uit te voeren waar menig werknemer mee te maken krijgt. Herken je jezelf in een dergelijke workflow, dan is de Pixel C een uitstekende compagnon. Wil je meer doen, dan lonkt de Surface van Microsoft.
Klik hier om de uitgebreide review te lezen van de Google Pixel C.