Reviews

Review Philips Hue Bridge 2.0: Lampenfluisteraar

Voordelen
Spraakcontrole via Apple Homekit
Eenvoudige set-up
Sluit tot 50 lampen aan
Nadelen
Duur
Geen spraakcontrole voor Android
Aanbevolen prijs: €59,95
Waar te koop?
Totaalscore 8
De Hue-reeks van Philips heeft een upgrade gekregen. Voortaan kan je de slimme lampen aansturen met de digitale assistent Siri.

Philips verfrist momenteel Hue, zijn line-up van slimme lampen. Niet alleen zijn de nieuwe Hue-peertjes helderder, je kan ze nu ook dankzij de Philips Hue Bridge 2.0 besturen met Apples digitale assistent Siri. In tegenstelling tot het eerste model, komt de Hue Bridge nu gewapend met HomeKit, Apples smart home protocol. Hierdoor kan je je slimme huisapparatuur beheren door middel van je stem, via je iOS-toestellen.

Kleine upgrade

De Bridge 2.0 is iets kleiner dan de vorige versie. Het vierkante doosje heeft een diameter van 8,8 cm en een dikte van 2,6 cm en is vervaardigd uit wit mat plastic, met een grote Philips-knop op de bovenkant. Je vindt er twee poorten op, een stroom- en een ethernet-ingang. Verder heeft de Hue Bridge onderaan vier kleine rubberen voetjes en lees je er het HomeKit nummer waarmee je het toestel koppelt met een iPhone of iPad. Er ook zijn enkele inkepingen voorzien, waardoor je de Bridge aan een muur kan hangen.

HomeKit is niet enkel een manier om de Philips-verlichting met je Apple apparaat te besturen, het zorgt er ook voor dat deze kunnen samenwerken met andere slimme dingen in je huis, onder leiding van Siri. Zo zou je bijvoorbeeld door het zeggen van de zin “Hey Siri, ik ben thuis” automatisch deuren laten ontsluiten, lichten laten aangaan en de verwarming kunnen opendraaien. Deze functie werkt enkel voor iOS. Mensen die geen Apple toestel hebben, missen een groot deel van de nieuwe features van de vernieuwde Bridge. Voor personen die zich verlaten op Android is de originele Hue Bridge dan de betere keuze. Daarnaast blijft de Bridge 2.0 werken met services als IFTTT.

Philips Hue-app

De installatie van het toestel is vrij simpel. Je downloadt de Philips Hue app op je telefoon of tablet. De app is geschikt voor minimum Android 2.3 en iOS 8, maar als je stemcommando’s wilt gebruiken, moet je iOS 9 in huis hebben. Eens je de app en een account klaar hebt staan, verbind je de brug met een router via de bijgeleverde ethernetkabel. Zoek met de app naar beschikbare hubs om zo de koppeling te maken tussen de Bridge en het programma. Vervolgens vraagt de app je om op de knop van de Bridge te drukken, waarmee je het proces afrondt. Hue lampen aan de Bridge toevoegen, is zo mogelijk nog gemakkelijker. Draai de lampen in, zet ze aan en laat de app naar nieuwe lampen zoeken. Zo kan je tot 50 slimme peertjes met de brug koppelen en 12 accessoires.

[related_article id=”172975″]

De Philips Hue-app is vrijwel onveranderd sinds de eerste Bridge zijn intrede maakte. De twee belangrijkste schermen zijn Instellingen en Scènes, waarmee je de exacte lichtkleur en helderheid van een bepaald schema kan vaststellen, zodat je deze met een snelle klik kan activeren – of met een spraakcommando. Het integreren van Siri in deze omgeving is wederom simpel: je tikt op Nieuwe Siri Functie en je vinkt de scènes aan waarvan je wilt dat de digitale assistent ze herkent.  Tijdens het testen van het samenspel van Bridge, lampen en iOS verliep alles bij ons naadloos; de stemcommando’s werkten zonder uitzondering elke keer.

Heb je een iPhone of iPad en een huis gevuld met de slimme lampen van Philips Hue, dan heb je geen excuus om de Bridge 2.0 niet aan te schaffen. Heb je nog geen lampen, maar ben je wel in slimme verlichting geïnteresseerd, dan is de Philips Hue Bridge als startpunt zeker het overwegen waard. Wees je er wel van bewust dat Bridge en lampen samen een stevig prijskaartje kunnen hebben.

Appledomoticahue bridge 2.0lampmobielphilipssiri

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Producten bekijken