Review Bose QuietComfort 35: Geslaagde evenwichtsoefening
Bose heeft de voorbije jaren bewezen dat het in staat is goede hoofdtelefoons met noise-cancellation te ontwikkelen. Met de QuietComfort 35 biedt Bose voor het eerst een koptelefoon aan die zowel draadloos is, als noise-cancelling ondersteunt. In tegenstelling tot andere fabrikanten doet Bose dit verre van slecht.
De hoofdtelefoon van de fabrikant is verkrijgbaar in een zwart en zilver model. De QuietComfort 35 heeft de moderne look van andere recente bluetoothhoofdtelefoons van het bedrijf en is voorzien van kussentjes aan de onderzijde van de hoofdband en de oorkleppen. Hierdoor ziet de QuietComfort er mooi uit en is hij bovendien erg comfortabel om te dragen.
Telefoongesprek
De rechteroorklep van de hoofdtelefoon herbergt alle controleknoppen. Hiertoe behoren een startknop, waarmee je de koptelefoon ook kan koppelen, een multifunctionele knop voor onder andere telefoneren en de volumeknoppen. Verder geven LED-lampjes de batterij- en bluetoothstatus aan en kan je de QuietComfort opladen via een microUSB-poort.
In de linkeroorklep kan je daarentegen een audiojack terugvinden. Hiermee kan je je QuietComfort omtoveren tot een bedrade hoofdtelefoon. Net als bij de Bose QC 25 ontbreken er echter knoppen en een microfoon aan de audiokabel. Op de hoofdtelefoon zelf bevinden zich daarentegen wel twee microfoons. Bellen via de koptelefoon zal dan ook enkel lukken wanneer je het toestel draadloos hebt gekoppeld aan je smartphone.
De QuietComfort koppelen aan je toestel is erg eenvoudig. Je kan dit doen via het bluetoothmenu van je smartphone of met NFC. Met de gratis Connect-app voor Android of iOS van Bose kan je bovendien wisselen tussen verschillende bluetoothtoestellen. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld een oproep krijgt via je smartphone, terwijl je naar muziek luistert via je tablet.
Filter
Zoals gebruikelijk is de noice-cancellation van Bose voortreffelijk. Constante geluiden, zoals deze van een vliegtuig of trein, worden zonder problemen uitgefilterd. Een luide lach zal daarentegen wel doorheen de filter breken, al slaagt de technologie er voortaan beter in stemmen naar de achtergrond te duwen.
De audiokwaliteit van de QuietComfort zal puristen niet kunnen bekoren. Naargelang de frequentie en het volume van een liedje, zullen de hoge en lage tonen immers aangepast worden. Zo zullen bijvoorbeeld de bassen worden versterkt wanneer je aan lage volumes naar een liedje luistert. Bose doet dit echter op een gebalanceerde manier, waardoor het geluid de gemiddelde gebruiker wel zal kunnen bekoren.