Corsair K68 review: waterdicht mechanisch toetsenbord
Een tas koffie of glas water op je bureau is spelen met vuur. Voor je het goed en wel beseft, stoot je het onding om en is je dierbare computerapparatuur beschadigd. Met de K68 hoef je je alvast geen zorgen te maken over je toetsenbord. Elke toets van dit mechanisch keyboard is immers beschermd met ‘silicone rubber’ en is zo stof- en waterdicht conform de ip32-rating. Concreet betekent dit dat vloeistoffen worden geweerd als het onder een hoek tot vijftien graden is gepositioneerd. Een kleine splash vormt geen probleem, maar een duik in het zwembad zorgt nog steeds voor een perte totale.
Geen nichetoetsenbord
Het design van de K68 lijkt sterk op zijn voorgangers. Zijn matgrijs harnas is vervaardigd uit een mix van metaal en plastic en voelt erg robuust aan. We testten het model met rode achtergrondverlichting, maar een blauwe variant die minder naar gamers schreeuwt kan je ook bemachtigen. De felheid van de backlight kan per individuele toets worden ingesteld via een knop. Verder heeft de K68 afzonderlijke knoppen voor volume- en mediabediening, een polssteun en een spatiebalk met een ruw textuurlaagje. De switches op de K68 zijn de lineaire Cherry MX Red-schakelaars. Deze switch is populair onder liefhebbers van schietspellen omdat deze sneller reageren en minder kracht vereisen, maar je voelt of hoort niet wanneer een toets geregistreerd wordt. Dankzij de ‘N-key rollover’-technologie kan je bovendien zoveel toetsen als je maar wilt registreren, ongeacht hoeveel je er tegelijk indrukt. Lekker overkill.
[related_article id=”215555″]De software Corsair Utility Engine 2 (CUE2) behoort bij de besten van de klas. Macrotoetsen op de K68 zijn afwezig, maar door middel van toetsencombinaties kan je toch bepaalde commando’s instellen. Een automatisch tekstberichtje of een programma openen behoren tot de mogelijkheden. Verder kan je animaties instellen op de verlichting (zoals een golvend effect), maar die komt niet helemaal tot zijn recht door de monotone backlight.
Goedkoop, robuust en goede prestaties. Waar wringt het schoentje dan? Corsair moest enkele features opofferen die je in duurdere toetsenborden wel treft, zoals een usb pass-through poort, headphone en microphone jack. Niets baanbrekend als je het ons vraagt. Corsair levert met de K68 opnieuw een topmodel af: hoedje af.