Need for Speed Hot Pursuit Remastered review: Nostalgisch raceplezier
Anno 2010 waren er weinig games die ons zo wisten entertainen als Need For Speed: Hot Pursuit. Criterion vond dan ook dat een remaster niet kon uitblijven en we zijn blij te kunnen rapporteren dat het nog steeds enorm leuk racen is. Als straatracer, maar evenzeer als de arm der wet.
Need for Speed: Hot Pursuit Remastered brengt ons terug naar een tijd waarin gaming nog eenvoudig was. Je loopt op de release date naar je favoriete mediawinkel, koopt daar een fysiek exemplaar van de game en racet (in ons geval met de fiets) naar huis. Daar schakelde je je PlayStation 3 in om hem vervolgens het hele weekend niet meer af te zetten. DLC was amper een ding en ook microtransacties niet, want een internetverbinding was aan te raden, maar lang geen vereiste.
Alle grote merken
In Hot Pursuit Remastered kom je al deze zaken dan ook niet tegen (je krijgt meteen toegang tot alle content). Je start de game, kiest voor Hot Pursuit Online of Carrière en je kan van start. Het leuke hier is ongetwijfeld dat je niet begint met een goedkope wagen en eerst wat moet winnen alvorens aan het echte werk te beginnen. Nee, Hot Pursuit Remastered gaat nog steeds om razendsnel racen in de duurste wagens van Porsche, Audi, BMW, Aston Martin, Jaguar, McLaren,… en alles met een maximumsnelheid onder de 230 km/u is dan ook uitgesloten.
Op de kaart heb je steeds de keuze tussen een handvol races. Doe je het goed, dan verdien je punten in de vorm van Premies en speel je gaandeweg nieuwe trajecten vrij. Omdat het hier natuurlijk gaat om straatraces is elke race uniek en zit je dus nooit in rondjes te rijden, wat de locaties veel minder snel doet vervelen. Ben je het racen naar de finish even beu, dan kan je een race starten als agent van de SCPD. Je doel is dan om illegale straatracers te stoppen op eender welke manier. Dat kan door hen van de baan te rijden of door hen te saboteren met een spijkerstrip of roadblock en hen vervolgens te arresteren. Dit element maakt Hot Pursuit echt uniek en doet denken aan games zoals Burnout, waar takedowns scoren onderdeel van de game is. De SCPD zal je natuurlijk ook proberen tegenhouden tijdens jouw races en ook daar maakt het cops and robbers element de race-ervaring stukken leuker.
Superfijne race-game voor vrijdagavond
Super realistisch is de rijervaring misschien niet te noemen, maar de meer arcade-style manier van racen werkt prima om de fun te behouden. Het is immers veel leuker om even je nitro-boost te gebruiken om een slecht bocht te corrigeren dan dat je de race moet herstarten om toch nog de gouden medaille te kunnen halen. Het wijst opnieuw op een zekere eenvoud, maar het maakt Need for Speed: Hot Pursuit Remastered precies de game die je opstart als je je verveelt op een vrijdagavond.
Op dat moment kan je ook gewoon met vrienden spelen en dat kan in een cross-platform multiplayer. Het Autolog systeem verbindt je immers met je vrienden en stelt zelf races en achtervolgingen voor om je uit te dragen. Volg je die aanbevelingen liever niet, dan kan je zelf een sessie aanmaken of gewoonweg een Quick Match starten waarin half de spelers racers zijn en de rest politie.
Eindoordeel Need for Speed: Hot Pursuit Remastered
Uren speelplezier verzekerd dus in een game die er grafisch ook zeer goed uitziet. We hadden wel liever een duidelijker lettertype gezien en ook de optie om de taal van het spel aan te passen van Nederlands naar Engels lijkt vreemd genoeg te ontbreken. Geen drama, maar de Nederlandse vertaling is soms wat geforceerd. De announcer is gelukkig wel Engelstalig.
Met een prijskaartje van 29,99 euro (voor PC, consoles aan 39,99) lijkt Need for Speed: Hot Pursuit Remastered dan ook een no-brainer voor iedereen die van race-games houdt en meer wil dan enkel rondjes rijden op een track.