Reviews

Google Pixel Buds Pro 2 review: benadert perfectie

Google Pixel Buds Pro 2
© Google
Voordelen
Zeer comfortabel
App met nuttige instellingen en bijkomende info
Sterke ANC en performante transparantie
Ruimtelijke audio is niet overdreven
Veel kleurtjes
Aanraakbediening werkt zeer fijn
Nadelen
Ruimtelijke audio enkel voor Pixel-toestellen
Prijzig
Aanbevolen prijs: €249
Waar te koop?

Google Pixel Buds Pro 2 Wit

Last Amazon price update was: 10 januari 2025 10:14 10:14
Totaalscore 9
De Google Pixel Buds Pro 2 zijn de beste oortjes die Google tot nu toe uitbracht: ze klinken niet alleen beter, maar zitten ook veel comfortabeler dan andere Google-oortjes.

Zo goed als elk serieus smartphonemerk brengt tegenwoordig ook wearables uit: apparaten om te dragen die netjes samenwerken met de telefoon. Google brengt bij de Pixel 9-reeks een nieuw horloge uit, maar ook meteen een geüpgraded setje Pixel-oortjes. De Pixel Buds Pro 2 moeten de beste geluidservaring zijn die Google tot nu kan bieden. 

Comfort 

Een van de belangrijkste aspecten aan een set oortjes is of ze goed zitten. Oortjes kunnen waanzinnig goed klinken, maar als ze slecht zitten, heb je daar helaas niet veel aan. Daar heeft Google deze keer flink wat aandacht aan besteed. Deze tweede versie van de Pixel Buds Pro is wat kleiner dan de vorige en dat kunnen wij alvast appreciëren: je loopt niet met grote zware oordoppen rond, maar kan haast vergeten dat je ze in je oren hebt zitten. Dat komt niet alleen door de grootte, maar ook doordat Google de pasvorm herbekeek. 

© Google

De oortjes bevatten nu ook een ‘Twist-to-adjust stabilizer’. Dat is het kleine randje dat aan de binnenkant van de oordop zit. Door het oortje te draaien als je het in je oor steekt, zorg je ervoor dat het zich goed in je oor nestelt. De allereerste keer hadden wij wat last van de stabilizer, maar nadien zorgde die er net voor dat de oortjes enorm goed zaten. Anders dan bij meeste oortjes met siliconen tips hadden we niet het gevoel dat er druk op onze oren stond. De oortjes zitten goed en stevig vast en zolang je de juiste grootte van tipje selecteert, knellen ze ook niet. Daardoor komen de Google Pixel Buds Pro 2 in de buurt van de Jabra Elite 10-oortjes, welke nog steeds de meest comfortabele oortjes zijn die we tot nu toe testten. 

Geluidskwaliteit 

Of deze oortjes goed klinken? Dat hangt wat af van wie je het vraagt. Om naar de raspende stem van Joe Cocker te luisteren of het samenspel van jazzvirtuozen zoals Pat Metheny en Brad Mehldau te bewonderen, zijn deze oortjes perfect. Bassheads zullen de oortjes wat minder vinden klinken, maar zij kunnen de basrespons wat opkrikken in de Pixel Buds-applicatie. Google maakte in onze ogen wel de juiste keuze om de bas wat matiger te maken met deze Pixel Buds Pro 2. De bas- en kickdrums in een nummer zoals Nas’ The Cross verliezen hun punch niet. In plaats daarvan klinkt de hele mix goed door en krijg je een heldere geluidsweergave. Ben je het niet eens met hoe de oortjes klinken? Dan kan je prutsen aan de vijfbands-EQ die Google aanbiedt in de instellingen. Ook als je de bas handmatig een beetje opschroeft, blijft de muziek klinken zoals het hoort. 

De oortjes klinken vrij goed, maar toch kunnen ze de eerste keer wat onwennig zijn. Als je een Google Pixel 6 of oudere Pixel-phone hebt, ondersteunen de oortjes namelijk ook ruimtelijke audio en hoofdtracking. Google zou pluspunten mogen krijgen voor de manier waarop dat hier geïntegreerd is, want de ruimtelijke audio klinkt écht goed, zonder overdreven of gimmicky te worden. Als je geen Pixel-telefoon hebt, heb je echter niets aan die ondersteuning. Hoewel het technisch gezien wel mogelijk zou moeten zijn, werkt ruimtelijke audio alleen met Pixel-hardware. 

ANC en transparantie 

Eerder zeiden we al dat de Pixel Buds Pro 2 goed afsluiten, zonder dat ze een nijpend gevoel bezorgen. Na een paar uurtjes voel je de oortjes eigenlijk amper zitten en dat gevoel wordt eigenlijk versterkt als je de transparantiemodus inschakelt. Die zorgt ervoor dat je vlot een gesprek kan voeren of iets kan afrekenen aan de kassa zonder de oortjes uit te doen. Met andere oortjes hebben we dan vaak last van vervelende of te scherpe geluiden, maar dat hebben we hier niet. Waar sommige oortjes de klanken nogal metalig maken, zorgen de Pixel Buds Pro 2 voor een natuurgetrouwe geluidsweergave. Dat dopje in je oren is dus geen hindernis als iemand tegen je probeert te spreken, tenzij je dat wil.

Als je graag niets hoort met de Pixel Buds Pro 2, dan lukt ook dat aardig goed. Google zegt zelf dat het de actieve ruisonderdrukking flink verbeterde ten opzichte van de originele buds en daar gaan we graag mee akkoord. Tenminste: dat is het geval zo lang je de oortjes niet aanraakt. Als je ze juist steekt en per ongeluk de microfoongrill aanraakt, dan krijg je plots een pieptoon te horen. Wij vonden de ANC perfect voor op de trein. Vraagt de conducteur plots om je treinkaartje? Dan schakelen de oortjes automatisch tussen ANC en transparantiemodus zodat je vlot kan antwoorden. Wie graag meeneuriet met muziek, zet die functie wel best af: ze is namelijk nogal gevoelig. Het zou mooi zijn als je de gevoeligheid van de conversatiedetectie zelf kon aanpassen.  

Bediening 

Met de bediening van draadloze oortjes kan je veel verkeerd doen, maar daar lijkt Google beducht voor te zijn geweest. Oortjes die knoppen hebben zijn veel minder vatbaar voor problemen, maar aanraakgevoelige dopjes zoals de Pixel Buds Pro 2 registreren niet altijd even goed wat je wilt doen. Daar hadden we met deze oortjes gelukkig geen last van. Muziek pauzeren met een enkele tik lukte altijd, net zoals teruggaan naar het vorige nummer door drie keer te tikken. Je kan het audiovolume wijzigen door naar voren of naar achteren te swipen en dat werkt zeer aangenaam. Door te duwen en vast te houden schakel je normaal gezien tussen de ANC- en transparantiemodus, maar je kan dit ook aanpassen in de Pixel Buds-app. Mooi is dat dit voor links en rechts apart gaat: dat is namelijk niet bij alle oortjes het geval.

© Google

De oortjes krijgen een IP54-rating van Google, waarmee aangetoond wordt dat ze tegen een spatje regen kunnen. Dat geldt voor de oortjes, maar niet voor de bediening. Die reageert namelijk amper op natte vingers. Op zich is dat niet verrassend: dat zien we op bijna alle aanraakgevoelige dopjes. Los daarvan werkt de bediening in goede omstandigheden wel zeer prettig. 

Case en batterij 

De case van de Pixel Buds Pro 2 is makkelijk te herkennen dankzij een unieke vorm en dat kunnen we eigenlijk wel appreciëren. De oortjes klikken er netjes in vast, waardoor je ze argeloos in hun vakje kan laten vallen. Met de Pixel Buds Pro 2 kan je 8 tot 12 uur aan één stuk luisteren, afhankelijk van of je ANC hebt ingeschakeld. Stop je de oortjes tussendoor in het doosje, dan maak je daar 30 tot 48 uur van. Zijn de oortjes leeg? Dan hoef je ze slechts 5 minuutjes in de case te stoppen om terug een uur muziek te luisteren met ANC. Google maakt het opladen van de case trouwens extra makkelijk: behalve met usb-c kan je het doosje ook draadloos opladen met een Qi-lader. 

Daarnaast is het de moeite om aan te duiden dat de case ondersteuning biedt voor het Find My-netwerk van Google. Ben je de oortjes kwijt of heb je even geen tijd om ze te zoeken? Dan kan je de Find My Device-app gebruiken om een geluid uit de case te doen komen. In de case zit namelijk ook een speakertje. 

Conclusie 

Met de Pixel Buds Pro 2 brengt Google een knap paar oortjes op de markt. Ze zijn zeer comfortabel en daardoor ook uitermate geschikt voor alledaags gebruik. Het geluid zit hier meteen goed en de bediening is zeer intuïtief, al had Google iets meer mogelijkheden mogen bieden in de app. Dat geldt vooral voor de ruisonderdrukking, transparantiemodus en conversatiedetectie: die functies werken uitstekend, maar vooral die laatste werkt niet helemaal zoals we dat zelf zouden willen. 

De Pixel Buds Pro 2 kunnen mee met de beste oortjes van het moment, al is de voorwaarde dan wel dat je een Pixel-telefoon in je broekzak hebt zitten. Als dat niet het geval is loop je de ruimtelijke audio mis en voor oortjes van 250 euro is dat behoorlijk zonde. Voor het overige bieden deze Pixel Buds Pro 2 wel waar voor dat geld. De enige oortjes die goedkoper zijn en het even goed doen, zijn de Jabra Elite 10-oortjes. Daarvan is ondertussen een Gen 2-editie op de markt die echter 30 euro meer kost.

Uitgelicht artikel Jabra Elite 10 Jabra Elite 10 review: dubbel comfort voor je oren

audiodraadloze oortjesgooglegoogle pixel buds pro 2

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Producten bekijken