Tips

Beheerder voor remote connecties

Zet je geregeld remote connecties op met meerdere computers, dan zorgt mRemoteNG ervoor dat je dat voortaan sneller en overzichtelijker kunt doen.

 

Heb je verschillende toestellen (servers?) draaien op diverse locaties dan houd je ongetwijfeld graag voeling met wat er gebeurt en wellicht moet je geregeld ook een en ander bijsturen. mRemoteNG maakt het je makkelijker om op afstand snel de gewenste verbinding op te zetten.

[download_file]

mRemoteNg omschrijft zichzelf als een openbron, multiprotocol manager voor remote connecties. Het komt erop neer dat je vanuit deze tool diverse types verbindingen op afstand kunt initiëren. Het programma ondersteunt met name de volgende connectietypes: RDP (remote desktop/terminal server), VNC, Citrix (ICA), SSH (secure shell), Telnet, rlogin, Raw Socket Connections en http(s). Kortom, een heel verscheiden aanbod en dus een goede kans dat je hier je gading in vindt.

De interface bestaat uit een drietal vensters. Linksboven krijg je een (hiërarchisch) overzicht van alle gecreëerde connecties te zien. Die moet je uiteraard zelf aanmaken. Moeilijk is dat niet bepaald: je geeft een geschikte naam op, waarna je in het paneel linksonder alle nodige configuratie-instellingen invult. Daar horen uiteraard hostnaam of IP-adres bij, je login-ID en het protocol. Dit laatste gebeurt eenvoudigweg door het gewenste protocol uit een uitklapmenu te selecteren, waarna de andere opties en mogelijkheden zich automatisch aanpassen aan je keuze. Kies je bijvoorbeeld voor RDP, dan wordt standaard poort 3389 ingesteld, wordt je gevraagd de gewenste resolutie en het aantal kleuren te kiezen, moet je aangeven welke lokale bronnen je wilt kunnen aanspreken, enz. Kortom, vergelijkbare opties als bij de standaard RDP-client van Windows.

De eigenlijke weergave van de remote connectie komt dan in het rechterpaneel terecht, weliswaar op een apart tabblad. Dat is handig, want op die manier wordt het makkelijk verschillende verbindingen gelijktijdig open te houden: elke connectie heeft dan zijn eigen tabblad.

Alle configuratie-instellingen en verbindingen kun je bovendien bewaren in een XML-bestand, zodat je het makkelijk kunt overzetten naar een andere mRemote(NG)-installatie. Overigens bestaat er ook een portable variant van mRemoteNG.

downloadsinternetmRemoteNGnetwerkrdpremotesshtelnetverbindingvnc

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Producten bekijken