Toegankelijke en krachtige fotobewerking
Filters en scènes
Van zodra je de fotobewerker, ‘Editor’ genaamd, opent kan je meteen aan de slag nadat je je gewenste foto hebt geselecteerd. Dat doe je eenvoudig door op het grote preview-vlak te klikken met de duidelijke boodschap: “Click here to start!”.
In de eerste plaats vind je een selectie aan scènes terug die je waarschijnlijk wel kent van digitale camera’s en camera-apps. Zo vind je bijvoorbeeld de bekende scènes: nacht, portret en tegenlicht terug. Je kan ook voor ‘auto’ kiezen om Fotor zelf je afbeelding automatisch aan te laten passen, maar dat is niet altijd een aanrader. Daarnaast zijn ook de vertrouwde filters die je misschien wel kent uit apps als Instagram paraat in Fotors fotobewerker. Je vindt ze onder de naam ‘effects’. Elke wijziging kan je sowieso ongedaan maken met de ‘Undo’-knop.
Geavanceerdere bewerkingen
Bij ‘Adjust’ vind je ook geavanceerdere tools terug om bijvoorbeeld de witbalans van een foto manueel mee aan te passen. Het is ook mogelijk om zelf op een nauwkeurige manier de helderheid, saturatie, contrast en de belichting van een foto aan te passen met behulp van schuifknoppen. Die vind je terug bij ‘Tone’ onder het ‘Adjust’-vak.
Met Fotor kan je zelfs via een curve die je misschien wel kent uit Photoshop allerlei aanpassingen doen aan je foto. Ten slotte vind je nog tools terug om een kader (‘Border), scherpteverlegging (Tilt-Shift) of stukjes tekst in verschillende lettertypes toe te voegen.
Geen Magic Wand
Wat je misschien wel mist in Fotor zijn de vele kniptechnieken uit Photoshop. Netjes een figuur uitknippen langs de rand met behulp van de ‘Magic Wand’ zit er niet meteen in. Fotor beperkt het knipwerk tot de mogelijkheid om je foto te ‘croppen’. Hiermee krijg je simpelweg een rechthoek geprenteerd waarin je kan aanduiden welke stukken van je foto je wil behouden. Daarnaast kan je met ‘Straighten’ je afbeelding nog kantelen om bijvoorbeeld de horizon van een foto recht te krijgen, en zo een stuk van de foto weg te snijden.
Je kan je foto’s opslaan via ‘Export’ in de formaten: jpg, png, bmp en tiff. Vervolgens selecteer je ‘Save to Computer’. In Export krijg je ook de mogelijkheid om je bewerkte foto’s onmiddellijk te delen via Facebook, Twitter en Flickr.