Kijktips van de redactie: Maart 2021
Probleem: Je hebt alle laatste nieuwe releases op je favoriete streamingdienst al gezien en bent op zoek naar iets nieuws om te kijken. De redactie van TechPulse helpt je daar graag bij en deelt daarom maandelijks hun beste kijktips. Heb je een abonnement op Netflix, Streamz, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+ of nog een andere streamingdienst, lees dan zeker even verder.
Jens: Better Call Saul (Netflix)
Ik ben deze serie beginnen kijken tijdens de lockdown, en ik ben nog maar weinig series tegengekomen die meer binge-waardig zijn dan Beter Call Saul. Zeker wanneer je Breaking Bad gezien hebt, dan is Better Call Saul een absolute must. Better Call Saul is namelijk een spin-off van de serie die het verhaal vertelt van de corrupte advocaat Saul Goodman, die we in deze serie te zien krijgen als de hardwerkende pro-deo advocaat Jimmy McGill. Jimmy is een veroordeelde zwendelaar die na zijn gevangenisstraf aan de andere kant van de wet probeer te staan. Dat doet hij om eindelijk de waardering te krijgen van zijn broer Chuck. Maar zijn ware aard kan Jimmy nooit verbergen. De aanwezigheid van Breaking Bad-personages zoals Mike Ehrmantraut, de Salamanca-familie en natuurlijk het criminele meesterbrein Gustavo Fring voelt als pure nostalgie, maar het verhaal is sterk genoeg om de serie op zichzelf te bekijken. Het verdict: it’s all good man!
Bram: (Bijna) alle Marvel-films (Disney+)
De meest uitgebreide filmmarathon die je kan houden is ongetwijfeld een Marvel-marathon en dat is nu makkelijker dan ooit tevoren dankzij Disney+. Die gedachte hadden ikzelf (een grote Marvel-fan) en mijn huisgenote (een iets minder grote Marvel-fan die wel graag alle films wil zien) ook en het blijkt een verrassend goede manier te zijn om die lege weekends op te vullen. Je avontuur begint dan helemaal in 2008 bij de eerste Iron Man-film en eindigt (in dit geval) bij Avengers: Endgame uit 2019. Het nadeel is dat niet alle films te vinden zijn op Disney+ door bepaalde filmrechten, dus als je de volledige Marvel-marathon op Disney+ wil doen, zal je het zonder The Hulk en Spider-Man moeten doen. Als je je afvraagt hoeveel uur je precies nodig hebt om alle Marvel-films van Iron Man tot Endgame te bekijken, dan is hier alvast het antwoord: 23 uur en 48 minuten. Dat is dus meer dan genoeg om een volledig weekend te vullen met superheldenactie.
Jarno: Undercover (Netflix)
Hier in Nederland hebben we vaak het nodige te klagen op de acteerkunsten van mensen uit eigen land. En terecht, want bij het merendeel van de films of series lijkt het acteerwerk meer op een toneelspel van groep 8 (het 6e leerjaar). Hoe anders is dat bij Undercover. Deze misdaadserie is gemaakt met Nederlandse en Belgische acteurs die allemaal hun beste beentje voorzetten. Het verhaal gaat over twee undercoveragenten die willen infiltreren op een camping waar de grote drugscrimineel Ferry Bouman heerst en regeert. Het wordt de undercoveragenten niet makkelijk gemaakt, maar langzamerhand winnen ze het vertrouwen van Ferry en de gemeenschap. Zonder al te veel te verklappen over seizoen 1 (en seizoen 2 wat nu wekelijks op Netflix komt) kan ik in alle eerlijkheid zeggen dat deze serie zich met recht tot een van de beste series noemen die ooit in de Benelux gemaakt zijn. Tip: in België toont de VRT eerst Undercover seizoen 2 op televisie, voordat het op Netflix komt te staan. Via een VPN zou je dit ‘probleem’ kunnen omzeilen.
Sven: Six Feet Under (Streamz)
Hoewel mijn review van Streamz (elders in dit nummer te lezen) niet meteen lovend was, heeft mijn proefperiode er wel voor gezorgd dat ik enkele HBO-klassiekers heb kunnen ontdekken. Eerst was ik van plan om The Sopranos te kijken, maar uiteindelijk is het Six Feet Under geworden. De serie gaat over twee broers die als begrafenisondernemers werken en daar komt het nodige drama bij kijken. Tegelijkertijd is de serie echter zeer luchtig en makkelijk te binge-watchen, iets waar anno 2001 nog geen sprake van was. We moeten het zeker ook hebben over Michael C. Hall, die geweldige prestaties neerzet als een van de hoofdpersonages. Persoonlijk kende ik hem enkel als Dexter uit de gelijknamige HBO-serie en het was dan ook een aangename ver(r)assing om hem in deze serie aan het werk te zien. Dexter ging van start in 2006, het jaar waarin het laatste seizoen Six Feet Under op televisie te zien was. Beide series kijken op een unieke manier naar leven en dood (de ene al wat grafischer dan de andere) en beide weten ze een indruk na te laten. Twee aanraders voor de prijs van één dus!
Thibault: Silicon Valley
Er zijn elke series die ik thuis elke avond “on repeat” aan heb staan: The Big Bang Theory, Modern Family en Silicon Valley. Waar ik de eerste twee voornamelijk gebruik als achtergrond, slaagt Silicon Valley er altijd in om me plaats te laten nemen op de zetel en de typische Valley-cultuur op te snuiven. Als iemand wiens grootste idolen Steve Jobs en Elon Musk zijn en iemand die naar Silicon Valley kijkt als een kind naar Disneyland, is de HBO-reeks Silicon Valley een geschenk van de (tech)goden. De makers hebben echt de nagel op de kop geslagen wat betreft het neerzetten van een realistische (doch extreem gedramatiseerde) weergave van de levens van de rocksterren uit Silicon Valley. Denk dan niet aan losbandige feestjes, maar een reeks wereldvreemde nerds die van de ene onverhoopte situatie in de andere stuntelen. De reeks is minstens even inspirerend als hilarisch.
Wouter: David Attenborough: A Life on Our Planet
We kunnen het niet genoeg benadrukken: de toekomst van onze planeet is bedreigd, we beseffen het op zich allemaal wel. Maar doen we ook voldoende? De meester van de natuurdocumentaires vertelt ons waar we staan, hoe we oplossingen kunnen bieden en wat er zal gebeuren als we zo verder blijven doen. In A Life On Our Planet vertelt Attenborough over al dat moois dat onze planeet te bieden heeft en werpt daar telkens een tegenlicht op. Wie kan dat beter dan hijzelf? Al sinds zijn eerste documentaires in de jaren ‘50 doet hij niet anders dan het wild opzoeken. Er zijn maar weinig plekjes op aarde die hij niet heeft bezocht. David Attenborough is dus dé man om te gaan vergelijken hoe we in de voorbije decennia onze planeet hebben kapotgemaakt. We beseffen dat deze documentaire je misschien niet heet meest positieve gevoel zal geven, maar geloof ons, het is nodig.