Wire

3 tips om veilig te kunnen werken in de cloud

Colovore datacenter
© Colovore/Vertiv
Wil je altijd en overal toegang hebben tot je bestanden, zonder je zorgen te maken over lokale opslag of backups? Dan is werken in de cloud de oplossing.

Of je nu een zzp’er bent die onderweg wil doorwerken of een werknemer die flexibel wil kunnen werken, de cloud biedt de vrijheid om je werk overal mee naartoe te nemen. Bovendien kun je moeiteloos samenwerken met collega’s, ongeacht hun locatie. In dit artikel ontdek je hoe de cloud jouw productiviteit naar een hoger niveau tilt.

Wat is werken in de cloud?

Stel je voor dat je al je belangrijke documenten in een kluis bewaart, maar dan eentje die je overal ter wereld kunt openen. Dat is de kern van cloudopslag. Je bestanden zijn niet alleen toegankelijk vanaf elk apparaat, maar ook beschermd tegen verlies door bijvoorbeeld brand of diefstal. De cloud providers investeren continu in de beveiliging van hun datacenters, zodat jouw data in veilige handen is.

De voordelen van werken in de cloud

Weet je nog hoe je vroeger alle belangrijke documenten in een grote, zware map moest doen en deze vervolgens mee moest nemen naar bijvoorbeeld je werk? Die tijd is voorbij! Met de cloud heb je je eigen digitale kluis, altijd binnen handbereik. Dus of je nu op de bank ligt met je laptop, in een café aan het werk bent of zelfs op een onbewoond eiland zit (met wifi natuurlijk), jouw bestanden zijn altijd veilig en toegankelijk. Het is daarom ook niet voor niets dat er steeds meer bedrijven zijn die investeren in deze manier van werken, met name vanwege een stuk veiligheid, flexibiliteit en uiteraard ook kostenbesparing. Hoe dit precies zit, leggen we je aan de hand van een aantal voorbeelden uit.

Flexibiliteit en mobiliteit

Een van de belangrijkste voordelen van werken in de cloud is de flexibiliteit die het biedt. Met cloudgebaseerde oplossingen kunnen werknemers overal toegang krijgen tot hun bestanden en applicaties, waardoor ze productief kunnen blijven, zelfs als ze niet op kantoor zijn. Dit maakt thuiswerken en werken onderweg veel eenvoudiger en efficiënter. Zo kun je dus met je laptop en mombag ook gemakkelijk tijdens het reizen naar je werk, bijvoorbeeld in de trein, nog even wat doen.

Kostenbesparing

Het werken in de cloud kan ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren voor bedrijven. In plaats van te investeren in dure lokale servers en infrastructuur, kunnen bedrijven gebruikmaken van cloudopslag en -diensten, die vaak op abonnementsbasis worden aangeboden. Dit kan leiden tot lagere operationele kosten en een beter beheersbare cashflow. Vooral voor startende bedrijven is dit een belangrijk punt om rekening mee te houden. Zo is een gezonde cashflow belangrijker dat winst.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Veel mensen maken zich zorgen over de veiligheid van werken in de cloud, maar in werkelijkheid biedt de cloud vaak betere veiligheidsmaatregelen en betrouwbaarheid dan lokaal opgeslagen gegevens. Cloudleveranciers investeren aanzienlijk in beveiliging en back-up oplossingen, waardoor gegevens veiliger zijn dan ooit tevoren. Zo kun je dus met een gerust hart je laptop meenemen in je shopper en onderweg naar je werk veilig nog even wat mailtjes versturen. Wel een fijn idee, vind je niet?


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

partnerinfo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen