Wire

Beheers richten en ontwijken in Brawl Stars: jouw ultieme gids voor het domineren van de arena

© Skycoach

In deze gids helpen we je om je richten- en ontwijken-vaardigheden in Brawl Stars naar een hoger niveau te tillen. We beginnen met het instellen van je controles voor betere snelheid en precisie. Daarna leren we je hoe je je richten kunt verbeteren en deze effectief kunt gebruiken in verschillende spelmodi. We bespreken ook veelvoorkomende ontwijkfouten en geven tips om je reactietijd tijdens gevechten te verbeteren. Aan het einde kun je elke schot raken en aanvallen gemakkelijk vermijden, wat je een stevige boost in Brawl Stars rang zal geven. Maak je klaar om je vaardigheden te verbeteren, aan de top van de ranglijst te blijven en je gameplay naar een hoger niveau te tillen!

Optimaliseer je controles voor precisie en wendbaarheid

Om beter te spelen in Brawl Stars is het belangrijk om je controles in te stellen voor nauwkeurigheid en snelle bewegingen. Probeer je beweging- en aanvaljoysticks kleiner te maken. Dit geeft je meer controle en helpt je om sneller te richten en te ontwijken. Zorg er ook voor dat je duim op een comfortabele plek zit voor een soepele beweging. Enkele minuten nemen om je controles aan te passen kan echt een groot verschil maken in je spel.

Fijnstemming van je controle-instellingen

Voordat je de actie in duikt, laten we beginnen met de basis: je controle-instellingen. Ga naar de sectie “Besturing Bewerken” in je trainingskamp en richt je op de grootte van je aanvaljoystick—de rode. Als deze joystick te groot is, kan dit je vermogen om snelle rotaties en nauwkeurige aanpassingen te maken belemmeren. Een grotere joystick kan je bewegingen vertragen en de nauwkeurigheid van je aanvallen verminderen.

De Oplossing: Stel de joystick in op de kleinste grootte. Deze aanpassing zorgt voor snellere, meer beslissende rotaties, wat cruciaal is voor gameplay op hoog niveau. Kleinere joystickbewegingen verbeteren je reactietijd en nauwkeurigheid, waardoor je snel je aim kunt aanpassen en snel kunt reageren op vijandige bewegingen.

Pas ook je bewegingjoystick aan. Als deze te groot is, kan dit je rotatiesnelheid belemmeren en je traag en voorspelbaar maken. Kies voor een kleinere joystick om je wendbaarheid en reactietijd te verbeteren, zodat je het gemakkelijker maakt om inkomende aanvallen te ontwijken.

Het belang van duimpositie

De positie van je duim speelt een belangrijke rol in je bewegings- en richtefficiëntie. Plaats je duim onder een hoek van 90 graden op de joystick. Deze eenvoudige aanpassing helpt je om vloeiender te bewegen en verbetert je ontwijkcapaciteiten. Een verkeerde duimpositie kan leiden tot onhandige en minder responsieve bewegingen, waardoor je een gemakkelijk doelwit wordt.

Beheers de kunst van het richten

Richten is een van de belangrijkste vaardigheden in Brawl Stars. Om te verbeteren, moet je oefenen met handmatig richten in plaats van auto-aim te gebruiken. Handmatig richten helpt je om je schoten aan te passen aan hoe vijanden bewegen, wat je nauwkeurigheid vergroot. Kijk hoe je tegenstanders bewegen en probeer te raden waar ze naartoe gaan. Het kan in het begin lastig aanvoelen, maar met oefening zul je meer schoten raken en meer schade toebrengen. Blijf oefenen en je zult een grote verandering in je gameplay zien.

Swivelen voor precisie

Met je controles geoptimaliseerd, is het tijd om in te gaan op richttechnieken. Een van de meest effectieve methoden is swivelen. Swivelen houdt in dat je je aanvalstick in een cirkelvormige beweging draait, waardoor je richtactiviteit actief en responsief blijft. Deze techniek zorgt ervoor dat je richtinspanningen soepel en aanpasbaar blijven aan vijandige bewegingen.

Praktische Toepassing: Wanneer je een brawler zoals Gray gebruikt, oefen dan met swivelen rond de aanvalstick om een scherpe richtinspanningen te behouden. Deze constante beweging helpt je om nauwkeurig te blijven, zelfs als je je aanpast aan veranderende vijandposities. Swivelen is vooral nuttig in snelle situaties waar precisie essentieel is.

Focus op smalle schoten

Voor langeafstandsbrawlers en scherpschutters is het cruciaal om smalle, gefocuste schoten te vuren. Positioneer jezelf dicht bij muren of obstakels en richt op de smalste openingen. Deze techniek verkleint de kans om je doelwit te missen en verhoogt je nauwkeurigheid.

Voorbeeld: Wanneer je als Gray speelt en een vijand zoals Jesse target, richt dan op de krappe ruimtes nabij muren. Concentreren op je schoten in deze smalle gebieden maximaliseert je hitrate. Precisie is van het grootste belang—richt op de kleinste openingen om elk schot te laten tellen.

Vermijd auto-richten van een afstand

Waarom Handmatig Richten Werkt: Handmatig richten stelt je in staat om je schotplaatsing aan te passen op basis van vijandige bewegingen en posities. Wanneer je het tegen brawlers zoals Byron of Hank opneemt, gebruik dan handmatig richten om hun bewegingen te volgen en je aim dienovereenkomstig aan te passen. Deze aanpak zorgt ervoor dat je schoten nauwkeuriger en minder voorspelbaar zijn.

© Skycoach

Beheers de kunst van het ontwijken

Ontwijken in Brawl Stars is net zo belangrijk als richten. Het helpt je om te voorkomen dat je geraakt wordt door vijandige schoten. Loop niet gewoon in één richting. Varieer door snel naar links en rechts te draaien. Je kunt ook proberen in een zigzagpatroon te bewegen om je tegenstanders te verwarren. Hoe onvoorspelbaarder je bewegingen zijn, hoe moeilijker het voor vijanden is om je te raken. Oefen regelmatig met ontwijken, en je zult langer overleven in gevechten.

De kunst van draaien en onvoorspelbaarheid

Ontwijken is een cruciale vaardigheid in Brawl Stars, en het gaat verder dan simpele links-rechts bewegingen. Neem draaien op in je ontwijkstrategie om een duizelingwekkend effect te creëren dat je tegenstanders in verwarring brengt. Deze onvoorspelbaarheid maakt het moeilijker voor vijanden om hun schoten te landen.

Praktische Toepassing: Wanneer je het opneemt tegen een langeafstandsbrawler zoals Piper, gebruik draaien in je voordeel. Combineer links-rechts bewegingen met af en toe draaien om jezelf een moeilijker doelwit te maken. Deze techniek helpt niet alleen om vijandige schoten te vermijden, maar positioneert je ook voor tegenaanvallen.

Je ontwijktechnieken aanpassen

Effectief ontwijken vereist oefening en aanpassing. Test je ontwijkvaardigheden in verschillende scenario’s, zoals tegen meerdere tegenstanders of terwijl je tegelijkertijd richt en schiet. Oefen in gecontroleerde omgevingen, zoals trainingskampen of vriendschappelijke wedstrijden, om je ontwijkvaardigheden te verfijnen.

Toepassing in vershcillende modi

  • Gem Grab: Gebruik je ontwijkvaardigheden om vijandelijk vuur te vermijden terwijl je edelstenen verzamelt en het veld controleert.
  • Brawl Ball: Pas ontwijktechnieken toe om tackles en schoten te ontwijken terwijl je je positioneert om doelpunten te scoren.
  • Showdown: In Solo of Duo Showdown helpt ontwijken je om langer te overleven en een voordeel te behalen boven tegenstanders.
  • Heist: Ontwijk vijandige aanvallen terwijl je het kluisje target om je impact op het spel te maximaliseren.
  • Volleyball: Gebruik ontwijken om de bal in het spel te houden en snel te reageren op zijn positie.

Richten en ontwijken combineren

Om een pro te zijn in Brawl Stars, moet je weten hoe je tegelijkertijd kunt richten en ontwijken. Het is niet genoeg om alleen te schieten—je moet ook vijandige aanvallen vermijden. Wanneer je je doel raakt en tegelijkertijd ontwijkt, zul je veel moeilijker te verslaan zijn. Oefen met richten terwijl je om je heen beweegt om in beide beter te worden. Hoe meer je hieraan werkt, hoe gemakkelijker het wordt om te winnen. Dit is wat geweldige spelers onderscheidt.

Snel reageren en focus op meerdere doelen

In wedstrijden met hoge inzet is snel reageren en focussen op meerdere doelen essentieel. Scherpschutters hebben het voordeel om van een afstand te engageren, dus zorg ervoor dat je meerdere vijanden tegelijk in de gaten houdt. Pas je focus aan op basis van hun bewegingen en bedreigingen.

Voorbeeld: Wanneer je als Piper speelt, houd dan het hele slagveld in de gaten. Volg brawlers zoals Gray en Byron en pas je richten en bewegingen dienovereenkomstig aan. Reageer snel op bedreigingen en gebruik je positie in je voordeel.

Zet je richten door

Toewijding aan je richten is een cruciaal aspect van effectief schieten. Vermijd het te vaak wisselen van richtingen. Zodra je voor een richting kiest, zet je je daar volledig op in en schiet meerdere keren.

Praktisch Voorbeeld: Wanneer je Bell gebruikt tegen een vijand zoals 8-Bit, blijf dan gefocust op de richting waarin je richt. Zelfs als het doelwit iets beweegt, blijf dan in die richting schieten om je kansen om te raken te vergroten. Toewijding aan je richten zorgt voor consistente en nauwkeurige schoten.

Wees onvoorspelbaar

Voorspelbaarheid kan je ondergang zijn. Om voor te blijven, varieer je schietpatronen en bewegingen. Vermijd het vallen in voorspelbare ritmes die vijanden gemakkelijk kunnen tegenwerken.

Voorbeeld: Wanneer je tegenover een Crow staat, mix je schietrichtingen en pas je je richten regelmatig aan. Deze onvoorspelbaarheid dwingt tegenstanders om te reageren op je bewegingen, waardoor het moeilijker voor hen wordt om je aanvallen te ontwijken.

Reset en pas aan wanneer je schoten mist

Wanneer je merkt dat je schoten mist, neem dan een korte pauze om te resetten. Vermijd het schieten gedurende enkele seconden om te herkalibreren en het slagveld te observeren. Pas je richten aan op basis van wat je ziet en probeer verschillende schietpatronen.

Praktische Tips:

  • Verander Schietrichtingen: Als je constant mist, probeer dan je schietrichting te veranderen.
  • Pas Positie Aan: Verander van positie om betere hoeken voor je schoten te vinden.
  • Observeer Tegenstanders: Kijk naar vijandige bewegingen om hun acties beter te voorspellen en je richten dienovereenkomstig aan te passen

Toepassing in de praktijk: casestudy’s

Om deze technieken te illustreren, laten we enkele praktijkvoorbeelden bekijken:

  • Frank’s Succes: In een open kaart gebruikte Frank constante beweging en veranderende richtingen om aanvallen te vermijden terwijl hij bijdroeg aan het succes van het team. Zijn ontwijkvaardigheden en effectieve inzet van dekking maakten hem een waardevolle aanwinst voor zijn team.
  • Ash’s Strategie: In een uitdagende wedstrijd combineerde Ash zijn ontwijkcapaciteiten met zijn unieke vaardigheden om tegenstanders te slim af te zijn. Zijn vermogen om te ontwijken en tegenaanvallen te doen leidde tot een succesvolle wedstrijd, wat het belang van het integreren van ontwijktechnieken met brawler-specifieke strategieën aantoont.

Conclusie

Het beheersen van richten en ontwijken in Brawl Stars kost tijd en oefening. Begin met het aanpassen van je controles om beter te kunnen richten. Werk aan je ontwijkvaardigheden om vijandige aanvallen te vermijden. Blijf altijd onvoorspelbaar en zet je schoten door. Pas je strategie aan afhankelijk van de situatie. Met deze tips zul je snel verbeteren en meer wedstrijden winnen. Bedankt voor het lezen van deze gids! Blijf oefenen en veel plezier terwijl je beter wordt in Brawl Stars!


Dit artikel is geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

partnerinfo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen