Wire

Zo vergelijk je energieprijzen om te besparen op je kosten

© Onze partner

Heb je al eens een keer overwogen om te starten met energieprijzen vergelijken? Met de stijgende energiekosten is het verstandig om regelmatig te kijken of je kunt overstappen. Het proces begint met het verzamelen van je huidige energiegegevens. Denk daarbij aan je verbruik in kWh en de tarieven die je nu betaalt voor gas en elektriciteit. Deze gegevens kun je vinden op je laatste energierekening. Heb je deze bij de hand? Dan kun je eenvoudig verschillende aanbieders vergelijken. En zo kun je zien of er een betere deal beschikbaar is die past bij jouw energiebehoeften. Is je interesse gewekt? En kom je hier maar al te graag meer over te weten? Lees dan verder in dit blog. 

Het vergelijken van energie doe je erg makkelijk online 

Er zijn online diverse vergelijkingssites die het eenvoudig maken om te starten met energie vergelijken. Deze tools helpen je snel een overzicht te krijgen van de tarieven. Voer simpelweg je postcode, huidige verbruik en type contract in. Vervolgens laat de vergelijker direct zien welke energieleveranciers de beste prijs bieden in jouw regio. Let bij het vergelijken niet alleen op de maandelijkse kosten. Let ook op de voorwaarden van het contract. Enkele voorbeelden daarvan zijn de looptijd en eventuele boetes bij vroegtijdig overstappen. Sommige contracten bieden ook aantrekkelijke welkomstkortingen. Het is uiteindelijk het belangrijkste om naar de totale kosten op lange termijn te kijken. 

Ga je het liefste voor een variabel of vast contract? 

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het vergelijken van energieprijzen? Dat is de keuze tussen een variabel of vast contract. Een vast contract van de goedkoopste energieleveranciers houdt in dat de energieprijs voor een bepaalde periode gelijk blijft. Dit kan gunstig zijn als de energieprijzen stijgen. Dit omdat je gedurende het contract dezelfde prijs betaalt. Bij een variabel contract kan de prijs echter schommelen. Dit gebeurt op basis van de marktontwikkelingen. Dalen de prijzen? Dan kun je profiteren van lagere tarieven, maar als ze stijgen, betaal je meer.  

Heb je al een keer gekeken naar groene energiecontracten? 

Het beste van alles? Veel energieleveranciers bieden tegenwoordig groene energie aan. Dit is afkomstig uit duurzame bronnen zoals wind, zon en water. Het kan ook financieel voordelig zijn. Dit omdat sommige energiecontracten aantrekkelijk geprijsd zijn. Ga je zorgvuldig vergelijken? En zowel prijs als duurzaamheid meenemen? Dan kun je niet alleen besparen op je energierekening. Je kunt ook direct een positieve bijdrage leveren aan een schonere toekomst.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

partnerinfo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600