Wire

Vloerverwarming die je niet ziet, maar wel voelt: de slimste warmteoplossingen

© Onze partner
In moderne interieurs is comfort onmisbaar. Vloerverwarming speelt hierin een grote rol. Deze innovatieve warmteoplossing zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur. Het is ook onzichtbaar. Hierdoor is het mogelijk om een strak interieurontwerp te realiseren. De nieuwste ontwikkelingen richten zich op efficiëntere systemen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor DITRA HEAT en speciale tegelprofielen. Dit om het maximale uit je vloerverwarmingssysteem te halen. Is je interesse gewekt? Je komt er in dit blog net even wat meer over te weten.

Kies voor DITRA HEAT: Innovatieve vloerverwarming met flexibiliteit

DITRA HEAT is een slim en flexibel vloerverwarmingssysteem. Het bestaat uit elektrische verwarmingskabels, die gecombineerd worden met een ontkoppelingsmat. Het unieke aan dit systeem? Dat is dat de verwarmingskabels direct in de mat kunnen worden gelegd. Op deze manier bepaal je precies waar de warmte het meest nodig is. Zo wordt energieverspilling geminimaliseerd en kun je ruimtes specifiek verwarmen. Ook zorgt de ontkoppelingsmat voor stabiliteit van de vloer. Het voorkomt scheuren en verdeelt het de warmte gelijkmatig. Dit maakt DITRA HEAT niet alleen een betrouwbare keuze voor nieuwbouw, maar ook voor renovatieprojecten.

Denk na over het gebruik van tegelprofielen

Naast een goed functionerende vloerverwarming zijn tegelprofielen een echte must. Hierdoor ben je zeker van een strakke afwerking. Tegelprofielen, vaak gemaakt van aluminium, bieden bescherming aan de randen. Ook zorgen ze ervoor dat de tegels niet beschadigd raken. Tegelijkertijd zorgen ze voor een mooie overgang tussen verschillende vloermaterialen. In combinatie met vloerverwarming zijn deze profielen ook een esthetische toevoeging. Het helpt om warmteverlies te minimaliseren en de duurzaamheid van de vloer te vergroten. Zo bieden tegelprofielen niet alleen functionele voordelen. Ze dragen ook bij aan een hoogwaardige afwerking.

Ga voor slimme thermostaten en energiebesparing

Maar er is nog een ander groot voordeel waar je van kunt profiteren. De efficiëntie kan verder verbeterd worden. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van slimme thermostaten. Deze kunnen de temperatuur nauwkeurig regelen. Dit kun je doen op basis van: 

  • De tijd van de dag 
  • Bezetting van de ruimte  
  • Weersomstandigheden 

Hierdoor is het mogelijk om de energiekosten laag te houden zonder in te leveren op comfort. Maak je gebruik van een combinatie van DITRA HEAT? Hoogwaardige tegelprofielen? En slimme thermostaten? In dat geval krijg je een compleet verwarmingssysteem dat de ruimte niet alleen visueel strak houdt. Het zorgt ook nog eens voor een optimaal leefklimaat. 


Dit artikel is geschreven door een van onze partners en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600