ZDNet-leeslijst: In de voetsporen van Steve Jobs
Alles in deze leeslijst draait om grote persoonlijkheden die iets in de technologie wilden bereiken. In het geval van de voormalige honkballer Curt Schilling liep dat radicaal verkeerd af: zijn wens om rijk te worden met een nieuw soort World of Warcraft werd een miljoenenflop.
In andere gevallen, zoals bij Eugene Kaspersky en Steve Jobs, gaat het meer om wat ze hebben opgebouwd. Beide beroemdheden zijn omstreden: de een omdat hij banden zou onderhouden met de Russische geheime dienst; de ander omdat hij een controversiële managementstijl introduceerde die voor verdeeldheid zorgt in de zakenwereld.
Verder vindt je deze week artikelen over een e-mailapplicatie die beter werk leverde dan Google zelf en techy reistips.
[related_article id=”158256″]
We stellen het op prijs als je ons de juweeltjes doorstuurt die we zelf over het hoofd zagen. Zolang het maar op de een of andere manier met technologie te maken heeft, zijn we al tevreden. Tip ons op redactie@zdnet.be.
In de voetsporen van Steve Jobs
Walter Isaacson’s biografie van Steve Jobs heeft een verrassend effect op managers. Terwijl de ene groep zijn beruchte stijl hebben overgenomen, heeft een tweede zich resoluut van hem afgekeerd.
Geen spelletje
Een voormalige honkbalster wilde net zo rijk worden als Bill Gates en dacht dit te bereiken door een computerspel te bouwen. Zijn rampzalig mislukte poging leest als een trein en bewijst hoe moeilijk het is een goed spel te maken.
Reistips uit Silicon Valley
Veel succesvolle techondernemers zijn gelouterde reizigers. In dit artikel van de NY Times ontdek je hoe zij technologie in hun voordeel gebruiken om hun vele uitstapjes zo soepel mogelijk te laten verlopen.
De vlucht omhoog van Sparrow
The Verge gaat om de tafel zitten met de Franse makers van Sparrow, een populaire Mac-mailapplicatie die het zoveel beter deed dan Gmail’s eigen apps, dat Google het programma opkocht.
Onder vuur
De beheerder van een populaire site voor videoreviews van gratis spellen legt op Reddit uit hoe de nieuwe eigenaren zijn leven in een hel veranderden en tegelijk zijn harde werk tot de grond toe afbraken.
Maancomputer
Als we praten over de Apollo-maanlanding gaat de meeste aandacht uit naar de Amerikaanse astronauten. Op ZDNet besteden we ditmaal aandacht aan een minder bekende ster: de computer die het stuurwerk voor hen deed.
Koude cyberoorlog
Wired opent de aanval op Eugene Kaspersky, de oprichter van antivirusbedrijf Kaspersky Labs en zegt dat het bedrijf een verlengstuk is van de Russische geheime dienst FSB. Lees vooral ook Kaspersky’s reactie op het artikel.