Nieuws

Officieuze iMessage-app voor Android niet zonder risico

Een nieuwe app in de Play Store laat gebruikers toe om op Android gebruik te maken van iMessage, de berichtendienst van Apple. Maar is het wel veilig?

In de Google Play Store is sinds kort een applicatie beschikbaar waarmee je op een Androidtoestel berichten kan versturen via iMessage, de berichtendienst van Apple.

De iMessage Chat-app is op zijn minst opmerkelijk te noemen, omdat iMessage normaal gezien uitsluitend is voorbehouden aan Apple-toestellen. Enkele gebruikers melden dat de app wel degelijk zou werken, maar we plaatsen toch enkele vraagtekens bij de veiligheid ervan.

[related_article id=”158256″]

Eerst en vooral kan je iMessage Chat pas gebruiken nadat je hebt ingelogd met je Apple ID. Dat is al meteen niet erg verstandig, omdat de ontwikkelaar van de app hierdoor mogelijk over je inloggegevens beschikt en deze kan misbruiken.

Een tweede probleem is de werking van de app. Jay Freeman, ontwikkelaar van Cydia, heeft vastgesteld dat de app alle communicatie via een server in China stuurt, die zich volgens ontwikkelaar Adam Bell voordoet als een Mac mini om Apple te misleiden. De ontwikkelaars van iMessage Chat kunnen op die manier indien gewenst je berichten onderscheppen en zelfs op de achtergrond apps op je toestel installeren, zo waarschuwt nog een andere ontwikkelaar op Twitter.

Gebruik van de app is dus op eigen risico en we raden het dan ook ten zeerste af. Het is waarschijnlijk maar een kwestie van tijd voor Google de app uit de Play Store verwijdert (Update 25/09/2013: de app is ondertussen door Google verwijderd)Als je nood hebt aan een berichtendienst die compatibel is tussen verschillende platformen, kijk je beter in de richting van veilige alternatieven zoals bijvoorbeeld WhatsApp.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business