Nieuws

WhatsApp lanceert spraakberichten

WhatsApp blijft groeien. De afgelopen twee maanden registreerde de berichtendienst 50 miljoen nieuwe leden. Helemaal nieuw is de lancering van spraakberichten.

Zo’n twee maanden geleden stond de teller nog op 250 miljoen actieve leden. Vandaag heeft WhatsApp meer dan 300 miljoen gebruikers. De multiplatform-app biedt een prima alternatief voor sms-berichten en is voornamelijk populair bij jongeren omdat het een stuk goedkoper is. Midden juni registreerde WhatsApp 27 miljard verstuurde berichtjes in één dag. Daarnaast worden er dagelijks gemiddeld zo’n 325 miljoen foto’s verstuurd via WhatsApp.

Tijdens het voorstellen van de cijfers vertelde een WhatsApp-woordvoerder ook dat de berichtendienst spraakberichten lanceert. Voice Messaging maakt het mogelijk om ingesproken berichten door te sturen. Om een spraakbericht op te nemen, volstaat het om de microfoonknop ingedrukt te houden. Zodra je de knop loslaat, wordt het audiobericht verstuurd. Wie zich zou bedenken, kan nog altijd naar links swipen om de opname te verwijderen. Er zou – net zoals bij het versturen van videofragmenten – geen tijdslimiet zijn voor audio-opnames. Net zoals bij het verzenden van andere berichten krijg je ook bij de spraakberichten dubbele vinkjes te zien wanneer het bericht beluisterd werd.

Volgens AllThingsD zou de nieuwe functionaliteit binnen de 24 uren wereldwijd uitgerold worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business