Apple en Samsung bereiken akkoord omtrent patentschending

Apple en Samsung hebben het vorige week op een akkoordje gegooid. De jarenlange vete tussen de twee smartphonefabrikanten lijkt nu eindelijk van de baan te zijn, al is een schikkingsbedrag nog niet bekend.

 

Vorige week woensdag bereikten Apple en Samsung een akkoord in de rechtszaak omtrent patentenschending die nu al jaren loopt. De schikking geldt voor de Amerikaanse markt, aangezien de technologiegiganten in de rest van de wereld al een onderling akkoord bereikt hadden.  

 

De onderlinge vete tussen Apple en Samsung dateert al van 2011, toen Samsung ook al een aantal belangrijke patenten van Apple had geschonden. In 2012 werd Samsung daarvoor veroordeeld tot een fikse som van 399 miljoen dollar. Toen had Samsung met haar Android-smartphones in totaal 5 patenten geschonden, waarvan 3 ontwerppatenten, en twee gebruiksmodellen. 

 

Een ezel stoot zich…   

 

Vorige maand besliste de jury in San José dat Samsung 539 miljoen dollar verschuldigd was aan Apple voor het schenden van een aantal belangrijke patenten. Samsung heeft volgens de rechtbank wederom drie ontwerppatenten van Apple geschonden en twee ‘gebruiksmodellen’, die beschrijven hoe smartphone-elementen precies werken.

 

Vooral die ontwerppatenten kwamen Samsung duur te staan; zo eiste de rechtbank 533 miljoen dollar voor de schending van de ontwerppatenten, en slechts 6 miljoen voor de overige twee gebruiksmodellen. 

 

The devil you know  

 

Samsung tekende daartegen beroep aan, maar heeft ondertussen al 399 miljoen van die boete betaald. Daarmee heeft de Zuid-Koreaanse technologiemastodont bij Apple nog een uitstaand bedrag van 140 miljoen dollar.

 

Hoewel de twee concurrenten nu de strijdbijl hebben begraven, zijn ze toch nog op verschillende manieren met elkaar verwikkeld. Zo levert Samsung technologie voor de schermen van de nieuwe iPhone X.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business