Gadgets van de maand: augustus 2021
TechPulse gadgets van de maand
Ook gadgets tegengekomen die we zeker niet mogen missen in gadgets van de maand? Laat het ons weten via redactie@bluepixlmedia.com.
Apple AirTags
Tijdens het laatste Apple-Event werden de Apple Airtags wat overvleugeld door de iMac en iPad Pro 2021, dus daarom plaatsen we ze hier wel op het hoogste schavot. De AirTags zijn trackers die je aan voorwerpen zoals je sleutelbos kan vastmaken om ze te helpen lokaliseren. Ben je ergens je sleutelbos kwijtgeraakt, het kan de beste overkomen, dan kan een goede ziel ze terugvinden voor jou. Dat doet hij of zij door de AirTag te scannen met de NFC-scanner (Near-field communication) van hun iPhone.
Scan je een AirTag, dan zal je een notificatie krijgen voor de Find My-app van Apple. Als je die melding opent dan krijg je een adres en mailadres of telefoonnummer te zien dat aan die AirTag gekoppeld is. Zo kan je het voorwerp terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar. Apple verzoekt vriendelijk om de AirTags niet te gebruiken om mensen terug te vinden. Het jammere aan de AirTags is dat ze stevig verankerd zitten in het iOS-ecosysteem. Je kan een AirTag wel scannen met een Android-smartphone, maar AirTags kopen als je geen iPhone hebt is zinloos. Voor Android-gebruikers zijn de trackers van Tile een beter alternatief, of de Galaxy Tags voor Samsung-gebruikers.
Prijs: 35 euro per stuk
Google Nest Hub (2e gen.)
Google lanceerde in april een tweede generatie van de Nest Hub, het polyvalente smartdisplay voor Google Home. Qua design ziet de Nest Hub 2 er ongeveer hetzelfde uit als zijn voorganger en de basisfunctionaliteiten zijn ook min of meer dezelfde. Je gebruikt de Nest Hub als bedieningsapparaat van je smarthome ecosysteem, om een gedeelde gezinskalender te maken of gewoon ter ontspanning. Dus wat maakt de tweede generatie dan bijzonder? De Google Nest Hub kan je slaap meten. Dat kan een smartwatch ook, maar die moet rond je pols zitten. Google Nest Hub kan vanop een afstandje je temperatuur, bewegingen, geluiden etc. meten terwijl je aan het slapen bent. Op papier moet dat leiden tot uitgebreidere slaapanalyses dan wat een smartwatch kan meten, maar dat zijn we nog volop in de praktijk aan het testen. Vind je het maar akelig dat je Nest Hub ‘s nachts naar je zit te kijken, dan kan je deze functie uiteraard ook uitzetten. Google belooft ook dat het onze slaapgegevens nooit zal gebruiken; deze worden lokaal op je device bewaard.
Prijs: 99,99 euro
Lees ook: Google Nest Hub 2 review: Slaapzacht
R-Go Compact Break Ergonomic Keyboard
Ergonomie is belangrijk; dat hebben de mensen van R-Go Tools goed begrepen. Alle producten van dit Nederlands bedrijf zijn gebouwd om ons lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens de werkuren. Met hun Compact Break-toetsenbord gaan ze een stapje verder door ook aan onze mentale gezondheid te denken. Het toetsenbord heeft linksboven een logo dat oplicht wanneer het toetsenbord actief is. Kleurt het logo rood, dan is het hoog tijd om eventjes een tas koffie te zetten of buiten een luchtje te gaan scheppen. Het is zeker aan te raden om bij dit toetsenbord het gratis softwareprogramma van R-Go Tools te downloaden. Dit programma analyseert je klik- en typgedrag. Je zal verbaasd zijn hoe vaak je op één dag je muis en toetsenbord aanraakt. Het toetsenbord is bovendien zeer compact zodat je het overal mee naar toe kan nemen. Er is de mogelijkheid om het nog uit te breiden met een numeriek toetsenbord. Wel enkel in QWERTY te vinden.
Prijs: 59 euro
Teufel Radio 3SIXTY
De Radio 3SIXTY van Teufel ziet er heerlijk retro uit, maar zit vol met hedendaagse technologieën. Je kan de radio op verschillende manieren bedienen. Je hebt toetsen op de radio zelf, een afstandsbediening maar ook een mobiele app. Radio 3SIXTY ondersteunt ook meerdere manieren om naar je favoriete muziek te luisteren. Je kan gewoon lineair naar de radio luisteren via FM of DAB+, maar je kan ook afspeellijsten vanaf Spotify en Amazon Music (geen Apple Music) streamen als je geen goede nummers op de radio hoort. De leukste feature is echter de internetradio. Hiermee kan je een muzikale wereldreis maken. Je navigeert snel door het beschikbare aanbod aan radiozenders, waardoor je in geen tijd vanuit België naar Indonesië, Mozambique of Colombia kan reizen. Soms ontdek je wel eens een onbekende radiozender waar je onmiddellijk aan verknocht raakt. Met de Radio 3SIXTY vind je de juiste muziek voor ieder moment van de dag.
Prijs: 349,99 euro
App van de maand: Silver
Zelfdoding bij jongeren is een zwaar onderschat maatschappelijk probleem. Maar de harde cijfers tonen aan dat het bij jongeren onder de 18 jaar de meest voorkomende doodsoorzaak is, zowel bij jongens als meisjes. Ook zou ongeveer één op de drie jongeren met ernstige depressies tot suïcidale gedachten kampen. De langdurende pandemie waarbij jongeren hun sociaal vangnet zagen wegvallen is daar geen hulp bij. Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie lanceerde onlangs de mobiele game Silver om jongeren die zich vergeten voelen een hand te reiken.
De game probeert hen op een toegankelijke manier met hun eigen gevoelens en die van leeftijdsgenoten te confronteren. Tijdens de game mogen ze nog eens een dagje naar een fictief festival gaan (zonder mondmasker of afstand houden!). Maar het zal een bewogen festivaldag zijn, want de speler moet enkele crisissituaties oplossen. De manier waarop ze op die situaties reageren zal het verdere verloop van het festival bepalen. Silver is in het leven geroepen om taboethema’s bespreekbaar te maken. Ken jij in je naaste omgeving een jongere die wat extra steun kan gebruiken, raad hen dan aan deze game te downloaden.