Nieuws

Google lanceert gitaartuner in Google Search

Google Tuner
Met Google Tuner kunnen gebruikers hun gitaar volledig afstemmen vanuit Google Search. Zo werkt het.

Wie vandaag zijn of haar smartphone gebruikt om bijvoorbeeld een gitaar juist te stemmen, heeft daar vanaf nu in principe geen specifieke applicatie meer voor nodig. Het kon al via Google Assistant, nu kan het ook meteen in Google Search. Als je de zoekterm google tuner invult in Google krijg je bovenaan de resultatenpagina een tunermodule te zien voor je gitaar. Met een eenvoudige tik op de microfoonknop kan je aan de slag.

Google Tuner

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de zoekterm ingeeft vanop een toestel dat ook een microfoon ter beschikking heeft. Anders is het onmogelijk om je gitaar natuurlijk op en correcte manier af te stemmen. Geef je browser of toestel ook toestemming om toegang te verlenen tot de microfoon. Na het afstemmen kan je de toestemming altijd weer intrekken indien gewenst.

Volgen Android Police kan de Google Tuner heel handig zijn. Het blad schrijft dat de effictiviteit van deze tuner afhangt van je toestel zelf en diens microfoon. Sommige gebruikers zullen bijvoorbeeld harder moeten spelen dan andere of bijvoorbeeld dichterbij het toestel gaan zitten. Smartphones zouden ook beter werken dan laptops bijvoorbeeld.  De Google Tuner zal ook automatisch aangeven als je gitaar correct is afgestemd. 

ontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen