legend

Sinds begin oktober is Google Assistant eindelijk beschikbaar met een Vlaamse tongval. Na de update klinkt de digitale assistent net als je buurman, buurvrouw, of komiek Philippe Geubels.

Advertentie

We hebben er lang op moeten wachten, maar de Vlaamse Google Assistant is eindelijk beschikbaar. Je kan het nu zonder problemen hebben over frieten, goesting of appelsiensap en andere zaken waar onze noorderburen vreemd van opkijken. Om de nieuwe stem te vieren nodigde Google niemand minder dan Philippe Geubels uit om een gastoptreden te maken.

Google Assistant instellen in het Vlaams

Google Assistant werkt op verschillende apparaten, maar het makkelijkst is om deze in te stellen via je smartphone. Open daarvoor de Google-app, de Home-app of de Assistant-app. Tik op je profielfoto en kies instellingen. Vervolgens selecteer je Instellingen voor de Assistent. Selecteer Talen en kies Nederlands (België).

Praten met Philippe Geubels

Zijn je instellingen aangepast, activeer de assistent dan door “Hey Google, praat met Philippe Geubels” te zeggen. Philippe wordt er bij gehaald en je kan verschillende gesprekken met hem hebben. Zo heeft hij nuttige tips voor een sportief of romantisch avondje en geeft hij praktisch advies voor je volgende toiletbezoek. Loopt het gesprek op zijn einde, dan wordt er terug overgeschakeld naar de Vlaamse standaardstemmen.

Hieronder alvast een voorproefje van wat je kan verwachten.


Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.