Nieuws

Quick veilt geheim recept Giant-saus als NFT

Heb je altijd willen weten wat er in de beroemde Giant-saus van Quick zit? Je kan het recept vandaag te pakken krijgen via een NFT-veiling.

Het recept van de Giant-saus waarmee Quick beroemd werd is al 50 jaar staatsgeheim. Ter ere van de 50e verjaardag van de fastfoodketen, pakt Quick uit met een ludieke actie: het recept staat vandaag te koop. De CEO van Quick Kevin Derycke kroop in een geluidsdichte studio om het recept in te lezen. Tenslotte maakte Quick een visual van de geluidsgolf nadat ze de opname weer vernietigden. Die unieke geluidsgolf werd op zijn beurt omgezet naar een NFT om ze te vereeuwigen in de blockchain en de authenticiteit van de token te bewijzen.  

De veiling is om 12 uur deze middag van start gegaan op het NFT-platform Foundation en zal 24 uur duren. Je kan er bieden met Ethereum, de gebruikelijke cryptomunt voor NFT-veilingen. Op dit moment staat het hoogste bod op een halve Ethereum, omgerekend naar euro is dat ongeveer 2100 euro. Na 24 uur hebben we een winnaar en die zal dus het best bewaarde geheim van Quick in handen krijgen. Echter zal de koper niet zomaar het recept in zijn/haar eigen keuken kunnen gebruiken om de Giant-saus na te maken. Daarvoor zal je nog steeds naar je dichtstbijzijnde Quick-restaurant moeten lopen.

De veiling dient dus vooral om een goed doel te steunen. De opbrengst uit de veiling zal Quick integraal doneren aan de vzw Digital for Youth, die, samen met de Koning Boudewijnstichting als partner, de digitale kloof bij jongeren in België wil dichten.

NFT: het nieuwe auteursrecht

NFT’s, languit non-fungible tokens, zijn de hype van het moment uit de technologiewereld. Met NFT’s kunnen artiesten hun digitale werk copyrighten en verkopen. Daarom wordt deze opkomende blockchaintechnologie wel eens als de toekomst van auteursrecht beschouwd. Werkelijk alles lijkt tegenwoordig als een NFT te kunnen worden geveild: van tweets en YouTube-video’s tot overwinningen van wielrenner Wout Van Aert. Recordhouder is voorlopig nog steeds de digitale kunstenaar Beeple, die in maart één van zijn werken voor maar liefst 61,5 miljoen wist te verkopen. De NFT-hype lijkt nog niet meteen uit te doven.

“We zijn apetrots dat we het recept van onze Giant saus op zo’n unieke en innovatieve manier kunnen verkopen. Dankzij de NFT-technologie wordt het recept als een kunstwerk verkocht aan een trouwe fan.”

Kevin Derycke, CEO Quick
blockchainnftsontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Het is Black Friday bij bol.com!

Het is Black Friday bij bol.com!

Deals scoren