Panasonic kreeg tijdlang hackers over de vloer
Panasonic bevestigde het datalek in een persmededeling. “Externen hebben zich illegaal toegang verschaft tot ons netwerk”, klinkt het. Dat zou zijn gebeurd op 11 november. De hackers zouden zich op die dag toegang verschaft hebben tot data op een file server. Maar er was al eerder wat aan de gang. Woordvoerder voor Panasonic Dannea DeLisser bevestigde aan TechChrunch dat de cyberaanval al op 22 juni begonnen is en voor het eerst opgemerkt werd op 11 november.
Panasonic meet schade op
De techgigant uit Osaka kon verder maar weinig details kwijt over het datalek. In de persmededeling stelt Panasonic wel dat het bedrijf bovenop het intern onderzoek samenwerkt met een specialist om de inbraak te onderzoeken. Zo moet duidelijk worden of er klantgegevens gelekt zijn, of data die erg gevoelig kunnen zijn voor het bedrijf zelf.
“Nadat de ongeoorloofde toegang ontdekt werd, heeft het bedrijf het incident onmiddellijk gemeld bij de autoriteiten en de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen. Externe toegang naar het netwerk werd geblokkeerd”, zegt Panasonic nog in zijn mededeling. “We willen onze oprechte excuses voor de bezorgdheden of ongemakken die uit dit incident voortvloeien”, besluit de elektronicareus.
Panasonic werd een jaar geleden al eens het slachtoffer van cybercriminelen. Toen ging het om een ransomware-aanval bij de Indiase afdeling van het bedrijf. Hackers lekten 4GB aan data, waaronder gevoelige financiële informatie en e-mailadressen.