Tips

Zo stop je spamoproepen op je iPhone

Spamgesprekken tegenhouden op iOS
Krijg je regelmatig oproepen van onbekende nummers en word je liever niet lastiggevallen? Je iPhone beschikt over een handige tool om die bellers meteen naar voicemail te sturen. Zo activeer je de instelling.

Sinds iOS 13 is het mogelijk om oproepen van onbekende nummers meteen naar voicemail te sturen. Het gaat hierbij niet alleen om anonieme oproepen, maar over elke oproep van een nummer dat niet in je contactlijst staat. Alleen nummers die je zelf recent hebt opgebeld, zullen voorbij de filter van je iPhone komen. Wil je oproepen van een bepaald nummer toch blijven ontvangen, dan sla je dat nummer het best op in je contactlijst.

Sinds iOS 13 is het mogelijk om oproepen van onbekende nummers meteen naar voicemail te sturen.

Stap 1 / Open de instellingen

Eerst ga je naar de algemene instellingen. De app staat normaal gezien op je beginscherm. Is dat niet het geval, swipe dan zo veel mogelijk naar rechts tot je alle apps die je hebt geïnstalleerd ziet staan. Vind je het icoontje met het tandwiel nog altijd niet tussen alle apps, zoek dan bovenaan in het vakje ‘Appbibliotheek’ en typ ‘Instellingen’.

Stap 2 / Zoek de telefooninstellingen

In de Instellingen app zie je eerst en vooral je account instellingen met je eigen naam bovenaan. Veeg het scherm naar onderen tot je ‘Telefoon’ ziet staan en tik op het balkje.

Navigeer vanuit Instellingen naar Telefoon.

Stap 3 / Maak onbekende bellers stil

In de Telefoon-instellingen veeg je helemaal naar onderen. Bij het laatste ‘blokje’ instellingen vind je bovenaan Houd onbekende bellers stil. Hoogstwaarschijnlijk staat deze instelling op dit moment op Uit. Tik om aan te passen. Tik op het grijze knopje om deze instelling in te schakelen. Let op: je iPhone beschouwt alle oproepen van nummers die zich niet in je contactlijst bevinden als een ‘onbekende beller’. Al die oproepen worden meteen naar voicemail gestuurd en verschijnen dan in de telefoonapp onder het tabblad ‘Recent’. Jij kan de onbekende bellers dus wel zelf terugbellen.

Met één simpel tikje laat je onbekende oproepen stil binnenkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business