Meer dan een derde van alle tweets over de wedstrijden uit de UEFA Champions League komt uit het stadion zelf. Een fan in het stadion tweet bijna tien keer zoveel dan de fan voor de televisie.

Google Safe Search is een handige tool om je kinderen (of jezelf) van gevoelige inhoud op internet te besparen.

Steeds meer mensen zijn online aanwezig. De hoeveelheid content op internet is buitenaards geworden. Je geraakt dus nogal snel verloren. Google is bij uitstek de beste tool om online alles terug te vinden. De zoekmachine is er doorheen de jaren ook in geslaagd om steeds betere en gepersonaliseerde zoekresultaten te tonen. Toch staan er op internet toch heel wat dingen die niet iedereen evengraag heeft of ziet. Vooral als je kinderen in huis hebt rondlopen kan bepaalde content op internet wel eens confronterend zijn. Voor de allerkleinsten is er ook een Google zoekfunctie voor kinderen.

Daarom heeft Google sinds 2009 de Google Safe Search geïntroduceerd. Met Safe Search krijg je de mogelijkheid om via je Google Account een filter tussen je zoekopdracht en de resultaten van Google te steken. Op die manier voorkom je om geconfronteerd te worden met geweldadige, pornografische of vreemde dingen op internet. Een zeer handige tool dus. Maar hoe schakel je deze nu in of uit?

STAP 1: Google Account

Om controle te hebben over Google Safe Search heb je een Google Account nodig. Indien je dit nog niet hebt, kan je er hier eentje aanmaken. Ook als je Chrome dagelijks gebruikt op verschillende toestellen is een Google Account heel handig. Nadat je je hebt ingelogd op je Google Account in Chrome klik je rechtsbovenaan op je Account met foto.

Google Safe Search

STAP 2: Beheer

Klik op Je Google-account beheren. Je komt nu terecht een pagina waarin je alles rond je Google Account kan bekijken, aanpassen en/of personaliseren. Kies links in het menu voor Gegevens en Personalisatie.

Google Safe Search

STAP 3: Zoekinstellingen

Als je in het onderdeel Gegevens en Personalisatie bent aangekomen scroll je naar onder tot je bij het tabje Algemene internetvoorkeuren komt. Daar klik je op Zoekinstellingen. Meteen bovenaan krijg je dan de mogelijkheid om Google SafeSearch in/uit te schakelen. Veel succes!

Google Safe Search