HTC Desire 22 Pro officieel: smartphone als sleutel tot de metaverse?

HTC Desire 22 Pro
HTC zet de Desire 22 Pro in de markt als de enige (echte) metaverse-telefoon. Is hij dat ook, of is het enkel een krachtig marketingverhaal?

Misschien even een opfriscursus voordat we beginnen: HTC was jarenlang een van de vier grootste spelers op de smartphonemarkt, naast LG, Samsung en LG. Dat is de afgelopen jaren flink gewijzigd: HTC verkoopt momenteel zelfs helemaal geen telefoons in de Benelux. Vorig jaar lanceerde HTC de Desire 21 Pro, maar ook dat werd niet het succesverhaal waar HTC op gehoopt had. Zelfs nadien is de handdoek niet in de ring gegooid: de fabrikant keert namelijk terug met de HTC Desire 22 Pro – volgens HTC een telefoon die zich volledig richt op de ‘metaverse’.

HTC Desire 22 Pro: de ‘metaverse’ smartphone

Waar HTC de telefoon neerzet als dé metaverse-smartphone, is het in eerste plaats toch vooral een midrangetelefoon, met specificaties van dien. Het 6,6 inch lcd-scherm van de Desire 22 Pro heeft een resolutie van 2412 x 1080 pixels, met een verversingssnelheid van 120 Hz. Als processor is een Snapdragon 695-chipset van Qualcomm aanwezig en de telefoon krijgt daarbij 8 GB werk- en 128 GB opslaggeheugen. Verder heeft de batterij een capaciteit van 4520 mAh, kan de Desire 22 Pro met 18 watt worden opgeladen en schiet het toestel plaatjes met een 64 MP-hoofdcamera, de 13 MP-groothoeksensor en een 5 MP-macromodule.

Ogenschijnlijk een gemiddelde midrangetelefoon tegen midrange prijzen. De HTC Desire 22 Pro zal namelijk verkocht worden voor omgerekend 460 euro. Toch is het niet de hardware waar HTC in de marketingmaterialen over schreeuwt, dat is namelijk weggelegd aan zijn metaverse-koppeling. Met verschillende voor geïnstalleerde applicaties op de Android 12-software kunnen gebruikers zich tot de metaverse wenden.

Het gaat volgens HTC specifiek om twee onderdelen van de metaverse: cryptovaluta’s en NFT’s, wat staat voor Non-Fungible Token. Geïnteresseerden kunnen zich bij aanschaf alvast gereedmaken om een HTC NFT in ontvangst te nemen. Eenmaal aangemeld kunnen ze via een app op de HTC Desiree 22 Pro handelen in cryptovaluta. Daarmee vervolgt HTC de weg die ze in 2018 zijn ingeslagen, toen HTC de Exodus 1 presenteerde: een smartphone volledig gericht op cryptovaluta.

Koppeling met Vive Flow VR

Vive’s Flow VR-headset moet gebruikers nog een stap verder laten zetten in het metaverse-domein. Via de Flow VR-headset krijgen gebruikers toegang tot HTC’s eigen metaverse – ‘Viveverse’. Gezien de bijbehorende functies op elke Android-telefoon werken, ontgaat het ons waarom HTC specifiek inzet op de koppeling tussen de headset en de Desire 22 Pro.

Of de Desire 22 Pro naar België zal komen is nog niet bekend. HTC bracht de Desire 21 Pro hier wel uit, maar gezien de verkoopresultaten is het maar de vraag of HTC nogmaals terugkeert. 

htcmetaversesmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Producten bekijken