HTC Exodus - 2

De smartphonedivisie van HTC is al jaren noodlijdend. Toch komt HTC nu met een nieuw project gericht op een niche publiek welke cryptocurrencies op zijn/haar telefoon op wilt slaan.


Blockchains zijn de afgelopen jaren gegroeid van een niche, naar enorme projecten met verschillende cryptocurrencies met de gekste namen. Blockchains worden echter niet enkel gebruikt voor Cryptocurrencies, ook kan bijvoorbeeld de algehele veiligheid ermee verbeterd worden in de toekomst. HTC heeft deze groeiende markt in de gaten gehouden, en zal in de komende maanden met een eigen ‘blockchain smartphone’ op de markt komen.

CryptoKitties.png

Op de website van HTC wordt gesproken over een eerste beschikbaarheid van de zogenoemde ‘Exodus’ aan het begin van Q3. Dat HTC een telefoon gericht op Cryptocurrencies ging ontwikkelen werd eerder al duidelijk met een samenwerkingsverband met CryptoKitties, welke momenteel enkel voor de HTC U12+ werkt binnen het Android-ecosysteem. De verwachting is dat er in de komende maanden nog meer samenwerkingsverbanden naar buiten komt. Evenals meer informatie over de Exodus smartphone.


Blockchain-smartphone

De Exodus smartphone van HTC zou ondersteuning moeten krijgen voor een breed aantal Blockchain protocollen. Daar zullen in elk geval Bitcoin, Ethereum, Dfinity en Lightning Network deel van uit gaan maken. Dat is vooralsnog beperkt, maar dat zal in de toekomst worden uitgebreid. HTC heeft in elk geval vooralsnog ondersteuning voor de meest gebruikte Cryptocurrencies welke in de wallet op de telefoon opgeslagen kunnen worden.

 

Daar blijft het echter niet bij voor het bedrijf, er zijn immers grote plannen voorbestemd aan de smartphone. Daarmee lijkt het erop dat HTC met veel vertrouwen deze nieuwe ‘greep’ om het internet de ‘decentraliseren’ tegemoet gaat. HTC wilt namelijk met de Exodus het aantal Blockchain en Ethereum nodes gaan ver twee- en drievoudige. Uiteindelijk moet het zo ver komen dat alle Exodus smartphones onderling gaan werken om Cryptocurrencies te verhandelen zonder tussenkomst van een externe partij.

HTC-Exodus.png

Extreme plannen

Voor een bedrijf welke recentelijk nog 1.500 man moest ontslaan vanwege tegenvallende resultaten zijn dit ‘extreme plannen’. Al jaren gaat het slecht met de smartphonedivisie, en lijkt het bedrijf moeite te hebben om grip op de markt te krijgen. De vraag is dan ook waarom HTC zich in een nieuwe markt gaat worstelen. Het geld is er hij HTC zelf in elk geval niet, daarnaast blijft het nog maar de vraag hoe de vraag Blockchain-smartphones gaat zijn in de komende jaren.

 

Nu is dit misschien een negatieve conclusie, maar het lijkt er op dat HTC met het toetreden van nieuwe markten enkel een graf voor zichzelf aan het graven is. Een graf voor het einde van een smartphone-fabrikant welke de eerste Android-smartphone ooit op de markt bracht.