WhatsApp laat je nu met jezelf chatten
WhatsApp is begonnen met de uitrol van een notitie-functie in de berichtenapp. Je kan hiermee dus een bericht naar jezelf versturen. De nieuwe functie van WhatsApp is volgens WaBetaInfo direct beschikbaar op Android en iOS. Op iPhones vereist dit versienummer 22.23.74 van de app, terwijl Android-gebruikers zich minimaal op versie 2.22.23.77 moeten bevinden.
Notitie-functie in WhatsApp
Jezelf een bericht sturen via WhatsApp kan handig zijn om snel een notitie te maken. Bovendien kun je met deze functie gemakkelijk foto’s, video’s en andere bestanden tussen je telefoon en computer delen. Je kan namelijk ook via de desktop- en webapplicatie met jezelf chatten en de berichten die je in je eigen chat verstuurt, zijn op alle gekoppelde apparaten zichtbaar.
Om met jezelf te chatten hoef je dus geen groepsgesprek meer aan te maken en alle leden daaruit te gooien. WhatsApp verbergt de nieuwe notitie-chat in de lijst met je contacten in de gespreksdienst – bovenaan in die lijst vind je de optie “Bericht naar uzelf verzenden”. Zodra je op deze chat klikt, krijg je een volwaardige chat te zien, waarin berichten enkel voor jezelf toegankelijk zijn. Volgens Meta is de beveiliging van deze berichten gelijk aan andere gesprekken en zijn ze dus end-to-end encrypted.
Beschikbaarheid op Android en iOS
Volgens WaBetaInfo is de notitie-functie in WhatsApp breed beschikbaar. Mocht je de functie op dit moment nog niet zien op jouw toestel, controleer dan zeker of er een update klaarstaat in de Google Play Store of Apple App Store.
Draai je de laatste versie van WhatsApp maar zie je de functie nog niet, dan zal je wat langer geduld moeten opbrengen. Sommige functies worden via geleidelijk uitgerold om problemen te spotten die in de bètafase niet zijn gespot. Het kan daarom enkele weken duren voor je de functie op je toestel ziet.
Tot die tijd kun je je alvast verheugen op de komst van de Companion Mode. Hiermee kun je één WhatsApp-telefoonnummer op meerdere telefoons kunnen gebruiken. Momenteel test men deze functie in de bèta, waarbij de definitieve uitrol over enkele weken tot maanden verwacht wordt.