Nieuws

Twitter wil munt slaan uit gele vinkjes en API

twitter musk
Beeld via Canva
Sinds de Twitter-overname door Elon Musk is er heel wat veranderd op het platform. Veel van die veranderingen moeten extra geld in het laatje brengen.

Toen Twitter overgenomen werd door Elon Musk voerde de nieuwe CEO meteen een aantal veranderingen door. Zo kwam er het Twitter Blue-abonnement, waarmee gebruikers zichzelf een blauw verificatievinkje kunnen aanschaffen voor enkele dollars per maand.

Die ontwikkeling zorgde voor veel onrust op de socialemediasite: hoe zou men nu nog geverifieerde Blue-accounts kunnen onderscheiden van echte, officiële bedrijfsaccounts? Vrij snel nadat allerlei imitatie- en parodie-accounts de kop opstaken, introduceerde het bedrijf gele vinkjes. Deze vinkjes dienen om aan te geven welke bedrijfsaccounts geverifieerd en officieel zijn.

Gouden vinkjes

Die gele vinkjes zouden wel eens gouden vinkjes kunnen worden, met een kostprijs van duizend dollar in de maand. Uit interne berichten, bemachtigd door The Information, blijkt dat het sociale medium maandelijks meer dan negenhonderd euro wil beginnen vragen voor het gele vinkje. Weliswaar gaat het voorlopig om geruchten waar de Twittertop nog niet op reageerde. Ook is het niet precies duidelijk wanneer Twitter precies geld zou beginnen vragen aan de eigenaars van gele vinkjes.

Uit een screenshot, gedeeld door Matt Navarra op Twitter, blijkt dat er niet enkel geld gevraagd zal worden voor het hoofdaccount van een bedrijf. Ook de accounts van medewerkers kunnen een vinkje krijgen, wat bedrijven zo’n 50 dollar in de maand moet kosten.

Twitter heeft inkomsten nodig

Twitter lijkt meer inkomsten nodig te hebben en lijkt die te halen waar het dat nodig acht. Voor grote bedrijven valt de kostprijs van 1000 euro voor een geel vinkje ongetwijfeld mee. Voor heel wat kleine en middelgrote bedrijven zal dat echter niet het geval zijn. Eerder maakte het socialemediabedrijf ook bekend weer politieke reclame toe te staan op het platform. Ook daaraan wordt een flinke duit verdiend.

Daarnaast lijkt Twitter ook geld te willen verdienen aan z’n API. Eerder had het bedrijf de toegang tot de API volledig versperd. Nu lijkt het die terug te willen openen, zij het voor een prijsje. Ook daarover geeft Twitter voorlopig niet meer informatie. Pas wanneer de nieuwe, betaalde toegangsweg tot Twitter er is, zullen we weten wat hij precies inhoudt.  

elon muskslidersociale media

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Producten bekijken