OnePlus Open gelanceerd in België aan 1.799 euro
Erg spannend was de introductie van de OnePlus Open niet. Eerder op de dag lanceerde OPPO, het moederbedrijf van OnePlus, de Find N3. Dat toestel diende als blauwdruk voor de Open: buiten het prijskaartje en de kleuropties, zijn de vouwbare telefoons identiek. Er is slechts een verschil: om de OPPO Find N3 te kopen moet je naar China vliegen, terwijl de OnePlus Open dus vanaf 26 oktober België aandoet. De verwachtingen van de Open zijn ook meteen hoog gespannen. In een interview met TechPulse noemde OnePlus zijn vouwbare telefoon al ‘de beste’ op de markt.
Aanval op Samsung: geopend
Die claim kopt OnePlus nu weeral in zijn persaankondiging van de Open: “OnePlus lanceert de Open: zijn eerste opvouwbare telefoon die de huidige markt uitdaagt”. Het merk lijkt op meerdere vlakken de concurrentie te willen verslaan. Dat begint bij het vouwbare AMOLED-scherm van 7,82-inch. Volgens de fabrikant gaat het om ‘ProXDR’-schermen met een 120Hz-beeldverversing en piekhelderheid van 2.800 nits. Nog niet eerder kwam zo’n helder OLED-paneel terecht in smartphones.
Het vouwbare scherm zou ook langer meegaan dan die van de concurrentie; TÜV Rheinland heeft de Open onderworpen aan één miljoen vouwen, die het heeft doorstaan. “Het toestel is dan ook gecertificeerd als betrouwbaar”, aldus OnePlus.
Van buiten is er nog zo’n ProXDR-scherm van 6,31-inch aanwezig. Het gaat hier weeral om een AMOLED-paneel met een piekhelderheid van 2.800 nits en een 120Hz-beeldverversing. Het merk claimt dat de beschermingslaag van dit coverdisplay bestaat uit ‘geïoniseerde keramische kristallen’. Dit moet het scherm 20 procent schokbestendiger maken dan Gorilla Glass Victus.
High-end aandrijving
Niet alleen de schermen zijn high-end: ook onder de motorkap tref je steeds high-end hardware aan; zo gebruikt OnePlus de high-end Snapdragon 8 Gen 2 van Qualcomm, gekoppeld aan 16 GB RAM en 512 GB opslaggeheugen. Voor de accu is een 4.800 mAh exemplaar voorzien, die oplaadt aan 67 watt. Hiermee kan de smartphone in 42 minuten van 0-100% worden opgeladen.
Hardware is echter niet alles. OxygenOS 13.2 moet helpen de vouwbare ervaring te ondersteunen. Hiervoor voegde OnePlus onder meer een altijd aanwezige taakbalk toe aan de softwarelaag. Ook maakt de nieuwe softwarelaag het mogelijk om gemakkelijk vensters van formaat te wijzigen en in multi-screen opstelling te plaatsen.
‘Professionele beeldvorming’
OnePlus spreekt tot slot over zijn camera’s, die goed zouden zijn voor ‘professionele beeldvorming’. De hoofdcamera betreft Sony’s LYTIA-T808: een ‘pixel stacked’ 48MP-sensor. Ook de groothoeksensor is 48 MP sterk; wel gebruikt die camera een andere sensor. Achterop is tot slot de 64MP-telefotocamera te vinden met driemaal optische zoom.
Dan blijven er nog twee camera’s over: de 20MP-selfiecamera in het hoofdscherm en de 32MP-sensor van buiten.
Prijskaartje in België
Vanaf 26 oktober is de OnePlus Open in België verkrijgbaar aan 1.799 euro. Voor dat bedrag krijg je standaard 16 GB RAM en 512 GB opslag. Men kan de Open wel per direct pre-orderen via OnePlus, waarna het vouwbare toestel op de 26e wordt verzonden.