Nieuws

OPPO lanceert Chinese OnePlus Open

OPPO Find N3
© OPPO
OPPO heeft zojuist de Find N3 gelanceerd: de Chinese tegenhanger van de OnePlus Open. De Open wordt pas donderdagavond om 19:00 Brusselse tijd geïntroduceerd.

OPPO’s Find N3 is de eerste vouwbare telefoon die buiten China beschikbaar komt. Eerder bracht de fabrikant reeds de Find N en Find N2 uit, die steeds exclusief voor China bedoeld waren. Toch brengt OPPO zijn Find N3 niet zélf uit in Europa. Die luxe komt toe aan dochteronderneming OnePlus. In het Westen komt de Find N3 dan ook bekend te staan als de OnePlus Open, bevestigde OPPO-CEO Pete Lau. Nu OPPO’s vouwbare smartphone officieel is gelanceerd, krijgen we een eerste blik op de specificatielijst.

Die specificatielijst lijkt als twee druppels water op gelekte details van de Open. Onderhuids beschikt de Find N3 over een Snapdragon 8 Gen 2-SoC gekoppeld aan 16 GB RAM en 512 GB opslag. Verder is er een 4.800 mAh-batterij aanwezig met ondersteuning voor snelladen aan 67 watt. De benodigde lader, een uit het SuperVOOC-assortiment, zit in de doos van de Find N3 (en zo mogelijk ook de Open).

Helderste schermen ooit

We mogen ook de schermen niet vergeten. Het vouwbare AMOLED-scherm meet 7,82 inch en haalt een piekhelderheid van 2.800 nits. Het scherm haalt verder een beeldverversingssnelheid van 120 Hz. Dit geldt ook voor het OLED-coverscherm, dat 6,31 inch meet en eveneens 2.800 nits aantikt. Daarmee zijn het de helderste OLED-panelen die ooit op een smartphone terechtkomen. Ter vergelijking: OPPO’s Find X6 Pro spant tot op heden de kroon, maar blijft steken op ‘slechts’ 2.600 nits. Apple’s iPhone 15-serie – die onlangs werd geïntroduceerd – moet het steevast doen met 2.000 nits.

Nieuwe telefotocamera

OPPO legt verder de focus op zijn samenwerking met Hasselblad. Een samenwerking die we intussen kennen van menig OnePlus en OPPO-vlaggenschip. Wat de cameraopstelling betreft, treffen we een 48MP-hoofdcamera (met ‘pixel-stacking’ technologie), 48MP-groothoekcamera en telefotocamera van 64 MP aan. Dat is ook meteen de scherpste telefotocamera op een smartphone. Zowel Google als Samsung komen stilaan wel dichtbij: de Pixel 8 Pro beschikt over een 50MP-telefotocamera.

OPPO claimt tot slot dat het nauwgezet te werk is gegaan met de software van de Find N3. Volgens de fabrikant ondersteunen 95 procent van de ‘mainstream apps’ het grotere scherm.

Uitgelicht artikel OnePlus Open officiele beelden Officiële foto’s en prijs OnePlus Open liggen op straat

Beschikbaarheid in België

OPPO’s Find N3 komt niet naar België. Wel maken we vanavond om 19:00 Brusselse tijd kennis met de OnePlus Open. Die smartphone is een ‘Carbon Copy’ van de Find N3. Je kan dus zeker en vast verwachten dat de specificaties goeddeels vergelijkbaar zijn. We moeten nog wel wachten op prijsinformatie. De N3 zou in China omgerekend 1.650 euro (excl. BTW) kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business