Nieuws

Officiële foto’s en prijs OnePlus Open liggen op straat

OnePlus Open officiele beelden
© OnePlus
Dinsdag zijn officiële renders van de OnePlus Open gelekt. Intussen is ook bekend dat de foldable iets minder dan 1.700 dollar gaat kosten in de VS.

De beelden zijn dinsdagochtend naar buiten gebracht door WinFuture. Zoals gewoonlijk gaat het om gelekte beelden: OnePlus heeft ze niet naar de pers uitgestuurd. Op de gelekte afbeeldingen zien we de Open zoals deze reeds op renders van OnLeaks verscheen. Inclusief het ronde cameraeiland achterop, met plaats voor drie camera’s, waaronder een 64 MP-telefotocamera. Wel lijkt het de OnePlus Open in tegenstelling tot OnLeaks’ renders een meer langwerpig ontwerp mee te krijgen.

Find N2-esque

Dit langwerpige design verscheen ook in de eerste renders van de Open. Later doken andere renders op die een OPPO Find N2-achtig ontwerp toonden. Dit zien we niet terug in de marketingbeelden die dinsdag zijn verschenen. Wel keert een ander markant detail terug: de flitser linksboven.

OnePlus Open zwart
© OnePlus

Op andere vlakken lijkt de OnePlus Open toch vooral op een variant van Samsungs Galaxy Z Fold 5. Hoewel dat misschien weinig inspiratievol klinkt, blijft het een populaire formfactor én kan OnePlus meegenieten van Android-optimalisaties voor zulk formaat foldable. Het oledscherm van binnen – dat uiteraard kan vouwen – meet 7,8 inch. Naar verluidt zou BOE instaan voor de productie van het scherm.

Dan is er nog het scherm van buiten. WinFuture meldt dat dit scherm 6,31 inch meet. Ook hier gaat het om een oledexemplaar met een ‘zeer hoge resolutie’.

Snapdragon-aandrijving

Voor de aandrijving heeft OnePlus een chipset van Qualcomm gekozen: de Snapdragon 8 Gen 2. Die koppelt het in de Open aan 16 GB RAM (LPDDR5X) en 256 GB opslaggeheugen (vermoedelijk UFS 4). Over de batterijcapaciteit en laadsnelheden wordt niet gesproken. Uit eerdere geruchten blijkt dat de accu een 4.800 mAh-capaciteit zou hebben.

Hoewel OnePlus’ Open in eerste plaats een vouwbare telefoon is, lijkt het merk de nodige aandacht gericht te hebben op de camera’s. De hoofd- en groothoekcamera zouden 48 MP sterk zijn, terwijl je dus 64 MP-telefotokiekjes zou schieten.

Lancering in oktober

OnePlus zou over enkele dagen de Open introduceren. Het prijskaartje van de vouwbare telefoon bedraagt naar het schijnt 1.700 dollar. Omgerekend zou de Open daarmee ongeveer 1.950 euro kosten, inclusief BTW. Welk prijskaartje OnePlus in Europa rekent is niet bekend. De publicatie is daar niet van op de hoogte omdat het merk de smartphone ‘niet in Duitsland uitbrengt’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business