Nieuws

OnePlus’ Open ziet er anders uit dan gedacht

OnePlus Open nieuwe renders
© OnLeaks
OnLeaks publiceerde dit weekend een reeks nieuwe renders van de OnePlus Open. De renders zijn ditmaal gebaseerd op productie-exemplaren van het vouwbare toestel.

In juli bracht OnLeaks eerder enkele renders van de Open naar buiten. Het toestel had toen veel weg van Samsungs Galaxy Z Fold-reeks. Nieuwe renders maken duidelijk dat OnePlus met zijn Open voor een andere route heeft gekozen – een route die we kennen van OPPO’s Find N2. Net als de Find N2, die eind 2022 is uitgebracht, krijgt OnePlus’ Open een breder scherm mee. Dit zie je in eerste plaats terug op het coverscherm, dat veel minder hoog is dan Samsungs coverscherm.

Wat ook meteen opvalt zijn de (zeer) ronde hoeken. Die hoeken worden ook aangezet door een plat metalen frame, zoals we dat kennen van de recente iPhones. Op dat frame keren ook de alertslider, powerknop met vingerafdrukscanner en volumeknoppen terug. Er zijn verder twee speakers op het toestel aanwezig, evenals een usb-c-aansluiting met ondersteuning voor 67 watt-snelladen.

Eenmaal de OnePlus Open wordt opengeklapt valt ook meteen de gewijzigde beeldverhouding op. Net als op de Find N2 krijgt de Open vermoedelijk een vouwbaar scherm met een beeldverhouding van 4:3. Rechtsboven in het scherm is nog de selfiecamera zichtbaar. In tegenstelling tot Samsung, steekt OnePlus de sensor niet onder het scherm.

Forse cameramodule

OnePlus schuift camera’s sowieso niet onder het vloerkleed, en pakt achterop uit met drie camera’s, waarvan één telefotocamera. De camera is naar verluidt 64 MP sterk. Verder bevat de ronde module nog een 48 MP-hoofdcamera en een 48 MP-groothoekcamera.

Uitgelicht artikel OnePlus Open renders OnePlus vertraagt lancering eerste foldable

Op het cameraeiland voegde OnLeaks tot slot het Hasselblad-logo toe. De camerafabrikant zou weer met OnePlus hebben samengewerkt om de camera’s op de Open te optimaliseren.

High-end hardware

Gekend is dat het vouwbare scherm 7,8-inch groot is, een 120Hz beeldverversing biedt en geleverd wordt door Samsung. Onder de motorkap is verder een Snapdragon 8 Gen 2-chipset aanwezig, met 16 GB RAM en 256 GB opslag. De batterij biedt verder een capaciteit van 4.800 mAh.

Of de genoemde details kloppen, moet op termijn blijken. Een lanceringsdatum is nog niet bekend. Eerder bleek dat het merk de lancering heeft vertraagd nadat het van schermleverancier wisselde.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business